directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Graupera sacseja la cursa electoral a Barcelona

Proposa unes primàries per trobar un únic candidat sobiranista que acabaria governant la ciutat

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

A.G | "Si el sobiranisme es presenta junt, governarà l'Ajuntament". Així de contundent i convençut s'ha mostrat el periodista i filòsof, Jordi Graupera, en la presentació de la seva proposta per a les eleccions municipals de Barcelona del 2019, que ha omplert el teatre Victòria de gom a gom. Una iniciativa que posa en escac els partits tradicionals al consistori i sacseja la cursa electoral a Barcelona. 
© directe.cat

Comparteix
   


Etiquetes
Graupera ha proposat que el sobiranisme es presenti unit en una sola candidatura a les eleccions municipals de l'any vinent per guanyar-les. "No ens podem permetre que Colau governi els altres quatre anys", ha sentenciat Graupera, que ha remarcat que tampoc el catalanisme que ha governat fins ara.
 
En aquest punt, Graupera ha reconegut que una llista unitària pot anul·lar el pluralisme i adverteix que es corre el risc de convertir-se en un moviment "folklòric". Per això, proposa unes primàries obertes que pugui votar tothom i on es pugui presentar tothom per triar el millor candidat a l'Ajuntament de Barcelona.

"El poble va organitzar un referèndum, el poble pot organitzar unes primàries"
 
"Les primàries ens obligaran a treure tot el suc de la gent per guanyar l'alcaldia", ha explicat Graupera, que ha reconegut que "hem de forçar els partits a competir i col·laborar". 
 
Per això, ha impulsat una recollida de signatures a través de la web primaries.barcelona per fer saber a les direccions dels partits "que volem canviar la política". "El poble va organitzar un referèndum, el poble pot organitzar unes primàries", ha sentenciat Graupera entre aplaudiments. 
 
D'altra banda, s'ha postulat per les primàries. "Jo em vull presentar a aquestes primàries i les vull guanyar", ha confirmat Graupera, que ha afegit que "si sóc aquí, és perquè crec que me'n sortiria". 
 
Amb tot, creu que "les primàries incentiven l'aparició de persones innovadores a la política", i segons el filòsof, el llegat de l'1-O és, precisament, "l'enfortiment de l'esperit democràtic". "Qui guanyi aquestes primàries, guanyarà les eleccions", ha reblat convençut el periodista. 

 
"La cultura del catalanisme ha arribat al seu límit"

"La cultura del catalanisme ha arribat el seu límit", ha assegurat Graupera, que creu que l'endemà de l'1-O "la gent va deixar de ser catalanista per ser simplement catalana". "Vam ser nosaltres mateixos", ha destacat el periodista.
 
Segons el filòsof, l'1-O es va veure que "el rei era nuu". I també "vam veure que el catalanisme no tenia els instruments o idees per entomar l'independentisme". Per això, creu que la política actual no troba la direcció per avançar. 
 
Amb tot, ha dit a les més de 3.000 persones que han omplert els seients del teatre que "necessitem una política que torni al país el que és seu i el que és seu és l'1-O", perquè, segons considera Graupera, "som lliures quan ens determinem". 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
mario fletxa barna
21 de març de 2018, 11.10 h

Si sembla que té les idees clares sobre que VOL SER i que VOL QUE FACI LA CIUTADANIA UUUUUMMMMMM!
QUI HI HA DARRERA?
JO EL QUE VULL ÉS FER FORA colau per inútil ( ho ha demostrat ampliament) també va poder entrar amb el mateix discurs i així ha anat...Per no saber com eren els catalans i si els españoles.
Tinc la sensació que aquesta vegada és a l'inrevés ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 de març de 2018, 21.19 h



GRAUPERA...A LA PLASA SANT JAUEMA.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.