directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un expert en dret alemany deixa entreveure que Espanya usa la justícia per acabar amb opositors polítics

Considera que la Fiscalia alemanya "ja ha anat massa lluny acceptant l'extradició"

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese | En una entrevista al diari nacional alemany Zeit, l'expert en dret penal alemany Nikolaos Gazeas parla amb detall de la fiscalia alemanya i l'euroordre espanyola contra Carles Puigdemont i explica perquè la justícia germànica no hauria d'extradir el president català.
Nikolaos Gazeas
Nikolaos Gazeas, expert en dret penal alemany

Comparteix
   


Etiquetes
Nikolaos Gazeas, reconegut analista del dret penal alemany, s'ha mostrat sorprès que l'Oficina del Fiscal General d'Alemanya l'hagi acceptat l'extradició i que, ara, els jutges hauran de decidir si es fa efectiva. Per Gazeas, la Fiscalia "ha anat massa lluny" pel sol fet d'acceptar-la.
 
Recorda que Espanya reclama Puigdemont per rebel·lió "un greu delicte polític però no veig cap acció extraditable segons la legislació alemanya". Explica que ara, "els tres jutges del Tribunal Superior regional de Schleswig-Holstein han d'abordar si l'acusació que es fa a Puigdemont en l'ordre de detenció també seria un delicte castigat pel dret penal alemany, si hagués passat aquí a Alemanya".
 
Acceptant l'extradició, "el fiscal general pensa que aquest és el cas. Jo m'hi oposo fermament" i explica el perquè: "el comportament de Puigdemont només seria castigat amb el d'alta traïció. L'alta traïció es regeix pels paràgrafs 81 i 82 del Codi Penal. Però només es pot aplicar si l'autor actua per força o per amenaça de violència. Cap dels dos no són els casos aquí". Tanmateix assegura que "Puigdemont no ha utilitzat ni amenaçat amb la violència".
 
A més, Gazeas rebla el clau quan respon que "els lluitadors independentistes a Catalunya sempre han demanat acords pacífics i no han estat revocats contra el govern de Madrid, sota el qual Catalunya s'ha mantingut des de la declaració d'independència".
 
Crítiques a la justícia espanyola
 
L'expert explica que "hi ha moltes crítiques a l'acció judicial espanyola entre els advocats penals espanyols" perquè "si la mera possibilitat de violència justifica el càrrec de rebel·lió, al final, qualsevol organitzador d'una manifestació al final del dia podria ser acusat de greus crims polítics". Gazeas creu que el dret penal espanyol és similar a la llei alemanya en molts aspectes i per això hi ha veus que denuncien que Llarena "s'ha inventat una nova infracció. Fins i tot, la possibilitat que un manifestant esdevingui violent pretén portar un líder polític a la presó per rebel·lar-se [...] i aquesta comprensió s'allunya de qualsevol interpretació acceptable d'una llei penal constitucional".
 
Espanya usa el dret per acabar amb opositors polítics
 
L'analista encara va més enllà i avisa dels perills del que podria arribar a passar: "el dret penal polític sempre ha de ser interpretat de manera restringida perquè si no es pot abusar molt ràpidament per eliminar els opositors polítics".
 
Alerta de la complicitat alemanya amb Espanya
 
Però Gazeas acaba amb un comentari no massa esperançador que podria deixar entreveure que les pressions espanyoles podrien tenir fruit a la decisió dels jutges alemanys: "en cas de dubte, també s'aplica un concepte de violència obert i ampli. I això restringirà massivament un dret fonamental molt elemental en tota democràcia, la llibertat d'expressió i assemblea i també els límits de l'activitat política permesa".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
4 d'abril de 2018, 20.10 h

QUERIDOS NAZIS

ME TENEIS PREOCUPADOS, LA DETENCION DEL PUCHI OS HA HECHO OLVIDAR YA A LA FORCADELL,RULL,TUTURULL, ROMEVA,ETC ETC

YA NO OS ACORDAIS DE ELLOS. ¿ NO PENSAIS EN SUS BEBES TENIENDO QUE IR A ESTREMERA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
4 d'abril de 2018, 19.09 h

Que em de pensar que le compra de 50 avions d'Espanya a Alemania per valor de 6.000 milions és el joker que té l'estat espanyol a le màniga, frau Merkel, alerta amb en Mariano Bancarrota que no paga ni la llum, vos deu 300.000 milions segons vaig llegir, no güanyam per interessos. ¿ que ho heu cregut aixó de que "España va bien"? kiá,kiá, és un ppaner foradat i tot quant i posen se perd, no veis el cas CASTOR, les" AUTOPISTAS a ninguna parte" els aeroports sense avions, LA CIUDAT DE L... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
4 d'abril de 2018, 18.08 h

L'exministre d'Exteriors d'Eslovènia i exambaixador a Berlín Ivo Vajgl ha afirmat aquest dimecres que "espera" que Alemanya no es plantegi "ni tan sols la possibilitat" d'extradir Carles Puigdemont. "Espero que el final d'aquest procés sigui l'alliberament de Puigdemont, no puc imaginar-me que Alemanya retrocedeixi en la seva moral i els seus estàndards polítics extradint algú que és buscat en un altre país de la UE per les seves idees polítiques", ha dit en declaracions a la premsa de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
4 d'abril de 2018, 17.57 h



NO EN TENIEM CAP DUPTE......


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.