directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Impulsen una plataforma per forçar el diàleg entre la UE i Catalunya

L'objectiu és denunciar i informar sobre la crisi política catalana

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

A.S.| Diàleg, diàleg i més diàleg. Aquest és el missatge pel qual aposta la Plataforma Diàleg UE – Catalunya del Parlament Europeu. Formada per una trentena llarga de diputats de diferents grups polítics del Parlament Europeu, la plataforma aposta per quatre punts fonamentals: alliberament dels presos polítics i líders socials, l'anul·lació del 155, la mediació per part de les institucions europees en el conflicte i un acord negociat que hauria de concloure amb un referèndum pactat. L'objectiu és denunciar i informar sobre el que passa a Catalunya. 
L'eurodiputat d'ERC Jordi Solé durant la presentació de la Plataforma de Diàleg entre la UE i Catalunya
L'eurodiputat d'ERC Jordi Solé durant la presentació de la Plataforma de Diàleg entre la UE i Catalunya
© AS

Comparteix
   


Etiquetes
Els participants han volgut mostrar d'entrada, la seva solidaritat cap als presos polítics catalans i han volgut ressaltar que ho estan per les seves idees polítiques. 
 
"Els presos estan tancats per les seves idees polítiques" ha volgut recordar l'eurodiputada basca Izakun Bilbao. "La plataforma no és un agent de combat sinó un agent per al diàleg. Les paraules gruixudes existeixen en la dinàmica de l'enfrontament. És hora de canviar i apostar pels discursos de seducció massiva". "La principal tasca de la plataforma és el diàleg, i posar sobre la taula alternatives per trobar una solució al conflicte", ha comentat també l'exministre d'exteriors eslovè i actual eurodiputat, Ivo Vajgl. "Una de les raons d'aquesta trobada és la de persuadir-nos a nosaltres i a vosaltres de no rendir-se i no perdre l'esperança". 

"Els catalans no estan sols"
 
Qui ha estat més contundent però ha estat l'eurodiputada italiana Eleonora Forenza: "Els catalans no estan sols". "El que està passant aquí no és un afer intern espanyol sinó que és un afer europeu". Forenza també s'ha mostrat crítica i ha assegurat que ha estat un error no propiciar un diàleg des de la UE en la causa catalana: "crec que és una vergonya". "Hem fet una crida perquè no s'extradeixi Carles Puigdemont", ha recordat. "Penso que és increïble que parlem d'exili i presos en ple 2018". 
 
En l'acte de presentació, que ha tingut lloc a l'Ateneu Barcelonès, també hi ha participat l'eurodiputat d'ERC Jordi Solé, Josep-Maria Terricabras, l'eurodiputat del PDeCAT, Ramon Tremosa, l'exdelegat de la Generalitat a París, Martí Anglada i Diana Riba, que ha llegit una carta de Raül Romeva des de la presó.

"Ens agradaria estar més acompanyats" 
 
"No estem sols però ens agradaria estar més acompanyats", ha exposat Solé. "Hi ha persones que estan amb nosaltres i que treballen amb nosaltres que tenen ben clar que el que passa al nostre país afecta tota la UE". "Se senten obligats a trobar una solució política per Catalunya", ha assegurat. Per altra banda, Anglada ha recordat les paraules pronunciades pel president francès, Emmanuel Macron al Parlament Europeu. "La nostra identitat és la democràcia. És una afirmació molt ben acollida però hi ha una pregunta a fer. La nostra de qui? La nostra identitat de qui? Dels pobles? Dels Estats? Va quedar molt bé però amb aquesta frase". 
 
Romeva, per carta, ha exposat que "Europa s'hi juga la seva credibilitat" en aquest assumpte. "M'heu vist defensant els drets, la pau... no només m'hi heu vist sinó que ho hem fet plegats", ha ressonat per l'auditori. "Us he parlat de Catalunya i d'Espanya, i he dit moltes vegades que les coses només es resoldran parlant, si no, no només no es resoldran sinó que empitjoraran". "El govern espanyol no ha sabut fins ara fer política", ha exposat. L'Auditori s'ha fos en un aplaudiment molt llarg i sonor en finalitzar la lectura.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
21 d'abril de 2018, 12.56 h

-s'ha fet / s'ha creat una plataforma. No "impulsen"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 d'abril de 2018, 16.34 h

Les exportacions de les empreses catalanes han crescut un 4,9% entre gener i febrer d'aquest 2018 respecte al mateix període de l'any passat i han registrat un nou rècord de tota la sèrie històrica en aquest període acumulat, segons dades del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat.

Amb un total d'11.520,7 milions d'euros, les vendes de mercaderies de companyies catalanes a l'exterior lideren la classificació de l'estat espanyol i concentren el 25,4% de totes les exportacions ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
BEJOTA fletxa bcn
20 d'abril de 2018, 15.03 h

Portabella completa su fuga de Cataluña con 900 millones.

El empresario catalán ha trasladado su holding desde el paseo de Gràcia. .

Otras 15 empresas se van hoy de Cataluña.

Las entidades fugadas proceden de Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Molins de Rei, Polinyà, Sant Adrià de Besós, Sant Andreu de la Barca, Sant Cugat y Viladecans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.