directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Aragonès no cedeix a la intimidació de l'Estat: no negociarà un nou finançament si no hi ha Govern

El Gobierno li havia fet arribar "l'ordre" d'assistir a un possible Consell de Política Fiscal i Financera

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció| El govern espanyol va dir la setmana passada que Pere Aragonès rebria "l’ordre" d’assistir a la reunió sobre finançament i ho faria; però ell no ha cedit a la intimidació. El secretari d'Economia i adjunt a la presidència d'ERC ha rebutjat anar a un possible Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) per negociar un nou finançament autonòmic mentre no hi hagi Govern a Catalunya i segueixi en vigor el 155. 
Pere Aragonés
Pere Aragonés
© Laura Batlle

Comparteix
   


Etiquetes
"Primer de tot, és una pura especulació ja que no hi ha res convocat", ha volgut deixar clar Aragonès des de l'estand d'ERC per Sant Jordi al Passeig de Gràcia. "I, en el moment que es convoqui, si hi ha un Govern elegit correspondrà a aquest Govern prendre la decisió. Mentre no sigui així, no té cap sentit plantejar la presència de la Generalitat al CPFF", ha remarcat l'adjunt a la presidència d'ERC. "El representant que hi anés quins interessos defensaria? Els del Govern que l'ha nomenat? Els de la majoria parlamentària actual? Els dels partits del 155?", ha enumerat Aragonès, que sobre la polèmica entre Llarena i Montoro pel finançament de l'1-O ha volgut recordar: "A la comptabilitat de la Generalitat no es desprèn cap despesa destinada a l'1-O".
 
"Si no hi ha hagut despeses ni pagaments amb diners de la Generalitat, no hi ha malversació de fons públics", ha reflexionat en veu alta el secretari d'Economia, que ha disparat amb bala: "Per tant, s'hauran d'aclarir entre ells. Llarena i Montoro tenen tota la informació que certifica que les despeses de l'1-O no van ser cobertes per la Generalitat", ha sentenciat Aragonès, que ha reivindicat un cop més la "necessitat de recuperar la Generalitat quan abans millor". "I això passa necessàriament per una investidura efectiva que ens permeti nomenar uns consellers, formar Govern i restablir les institucions", ha afirmat l'adjunt a la presidència d'ERC. "Les formules que es posin sobre la taula que permetin aquesta investidura efectiva tindran el nostre recolzament", ha volgut deixar clar Aragonès, que ha deixat entreveure que no qüestionaran cap dels possibles noms proposats.

Sobre la polèmica a la Copa del Rei per la retirada de vestuari groc, xiulets i pancartes, l'adjunt a la presidència d'ERC ha avançat que els republicans se sumen a la petició de dimissió de Zoido proposada per JxCat arran de l'actuació de la policia espanyola al Wanda Metropolitano. "Comprenem i ens adherim a la petició de dimissió. De fet, hi ha tants motius per demanar la dimissió de tants ministres aquests últims temps", ha ironitzat Aragonès, que estrictament sobre la Diada de Sant Jordi ha volgut defensar que es tracta d'un dia per "sortir al carrer a defensar els pilars de la societat d'aquest país: la solidaritat, fraternitat, cultura i llibertat". "Enguany sortim al carrer però amb líders polítics i socials empresonats o a l'exili", ha recordat amb recança Aragonès, que ha agraït les mostres de suport de la ciutadania a través de missatges, llaços grocs a les solapes o la mateixa compra de roses de color groc.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
23 d'abril de 2018, 18.29 h

Les exportacions de les empreses catalanes han crescut un 4,9% entre els mesos de gener i febrer d'aquest 2018, respecte al mateix període de l'any passat i han registrat un nou rècord de tota la sèrie històrica en aquest període acumulat, segons dades del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat.

Amb un total d'11.520,7 milions d'euros, les vendes de mercaderies de companyies catalanes a l'exterior lideren la classificació de l'estat espanyol i concentren el 25,4% de totes les ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
BEJOTA fletxa bcn
23 d'abril de 2018, 18.15 h

Otras nueve empresas se evaden de Cataluña. Los destinos de las firmas son Bilbao, Dos Hermanas, Madrid, Molina de Segura, Teulada y Zuasti. Inco, ingeniería metalúrgica, abandona BCN y se va a Madrid. Se instaló en Barcelona hace casi 40 años y hoy emigra a San Sebastián de los Reyes. Impactmedia deja Cataluña y se va a Madrid. La firma tiene 15 años de vida y es especialista en la publicidad de centros comerciales.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 d'abril de 2018, 18.05 h

Aquesta gentussa hauria de ser mantinguda fora de Catalunya, i tractats com ells ens tracten a nosaltres, no per revenja, sinó perquè aprenguin en pròpia carn, la raó per la qual els catalans estem tips dels ocupants opressors i repressors, Tenen la raó de la força i la crueltat dels torturadors, característiques dels que saben que només practicant el terrorisme d'estat han aconseguit mantenir als catalans sotmesos per més de tres-cents anys, SICARIS repressors, hem dit prou i denuncia... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.