directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Vídeo] El PSOE usa un llenguatge més catalanofòbic que Rajoy per arribar al Gobierno

El líder del PP parla de 'País Valenciano' i Ábalos de 'Comunidad Valenciana'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció| Durant anys, el Partit Popular (i ara Ciudadanos) ha rebutjat el terme País Valencià amb l'objectiu de demonitzar tot allò que tingui a veure amb els Països Catalans o l'autodeterminació del territori. Una estratègia que el president del Gobierno i líder del partit, Mariano Rajoy, sembla haver oblidat avui al Congrés dels diputats durant la seva moció de censura: fins a dues vegades, ha pronunciat aquestes dues paraules que tant de mal semblen fer als qui aposten per la catalanofòbia. 
Ábalos, en una imatge d'arxiu
Ábalos, en una imatge d'arxiu
© Congrés dels Diputats

Comparteix
   


Etiquetes
"Ens ha informat que ell desconeixia el finançament del Partit Socialista en el País Valencià", ha dit, en resposta a la intervenció del socialista valencià José Luis Ábalos, secretari d'Organització del PSOE. Al seu torn, Ábalos -que milita al Partit Socialista del País Valencià- s'ha apropiat del terme usat per la dreta espanyolista per a referir-se al País Valencià, parlant de Comunitat Valenciana. Comença, doncs, el PSOE a preparar el terreny per presidir triomfalment Espanya rebutjant encara més que els populars tot allò que faci olor de catalanisme? 


L'opinió dels ciutadans que han seguit la moció de censura a les xarxes sobre aquest fet és diversa. Mentre uns s'alegren que Rajoy pronunciï País Valencià i altres el critiquen per enderrocar el discurs històric del PP contra els Països Catalans, uns quants apunten que el (encara) president del Gobierno no ha reconegut l'existència del País Valencià sinó que simplement s'ha referit al nom oficial dels socialistes valencians. El debat, amb tot, rau en la preposició que ha usat Rajoy:  "Partit Socialista en el País Valencià" i no Partit Socialista del País Valencià. 
 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.