directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

El PPC continua atiant el populisme i ara proposa cadena perpètua per 'terroristes i violadors'

Ciutadans també aposten per augmentar la presència policial i endurir les penes

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Partit Popular de Catalunya continua escalfant la campanya electoral amb propostes populistes. Després de les seves polèmiques propostes en matèria d'immigració, els d'Alícia Sánchez-Camacho han presentat les seves propostes en matèria de seguretat ciutadana, amb les mateixes dosis de demagògia. En concret, Alberto Fernández Díaz ha proposat introduir al Codi Penal espanyol el concepte de 'cadena perpètua revisable', que s'aplicaria a terroristes, violadors i genocides i no permetria la revisió de condemna durant els primers 20 anys. Segons el líder del PP a Barcelona, això 'reforçaria' la seguretat ciutadana arran dels últims assassinats a comerços. Des de Ciutadans, Albert Rivera també ha alertat d'un creixement de la violència, i s'ha mostrat partidari d'augmentar les dotacions policials i endurir les penes.
Aquesta nova 'cadena perpètua revisable' no tindria, segons Alberto Fernández, 'cap possibilitat de revisar-se en els primers 20 anys i es reservaria per aquells delictes més greus sense perjudici que amb el temps es pugui ampliar a d'altres condemnes si així ho aconsella la nostra societat o el mateix legislador'.

Els populars plantegen que s'apliqui en delictes greus, com l'assassinat terrorista, l'assassinat amb agressió sexual i el genocidi. Sigui com sigui, la mesura del PPC no es podria aplicar des de Catalunya, ja que les competències en Codi Penal recauen al Congrés dels Diputats.

Albert Rivera, a favor d'augmentar la presència policial i endurir les penes

Per la seva banda, el president de C's i candidat d'aquest partit a les pròximes eleccions al Parlament, Albert Rivera, ha alertat de la 'creixent' inseguretat en alguns barris de Barcelona, com ara el Born. Rivera, que ha visitat els comerciants d'aquesta zona per conèixer els problemes que pateixen relacionats amb la delinqüència, ha afirmat que com a conseqüència de la crisi s'han multiplicat els furts, i ha lamentat la 'impunitat' amb què aquests delinqüents aconsegueixen escapar. El número 1 de C's ha apostat per potenciar la presència policial als carrers, instal·lar més càmeres de vídeo-vigilància en les zones comercials més insegures i endurir les penes per multireincidència.

Albert Rivera ha fet aquestes declaracions en el decurs d'un passeig pel barri del Born de Barcelona, durant el qual ha tingut l'oportunitat de visitar alguns comerços que s'han queixat per l'augment de la delinqüència i els furts a la zona, alhora que de la impunitat amb què aconsegueixen escapar els delinqüents.

Segons ha explicat, molts comerciants s'han vist obligats a instal·lar ells mateixos càmeres de seguretat perquè les que hi ha instal·lades per part de l'administració pública 'no són suficients', ja que cobreixen un radi de 500 metres quadrats. Rivera ha assegurat que hi ha delinqüents que fins i tot 'entren a saludar' els comerciants dies després de cometre un furt a mode de 'burla'. 'Els comerciants estan més preocupats de protegir-se que d'atendre els clients', ha afirmat.

A més, Rivera ha constatat que els mateixos policies 'se senten absolutament desprotegits' i que els agents estan demanant 'més eines per ajudar els ciutadans'. En aquest sentit, el líder de C's ha responsabilitzat la direcció política de la creixent inseguretat d'aquests barris. D'altra banda, Albert Rivera ha volgut desmarcar-se del PPC i desvincular la immigració de la delinqüència. 'No ho barregem amb la immigració, s'ha de detenir el delinqüent', ha reblat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
2 de novembre de 2010, 15.20 h

No ens fareu callar mentre duri el vostre terrorisme d'estat. Com va dir en Xirinacs, la banda dolenta no és la dèbil, sinó en aquest cas, la que està subvencionada pel govern, és a dir, l'exèrcit espanyol.
Si condemnen els assetjadors sexuals, llavors que també condemnin els que abusen de menors, que em sembla tant o més preocupant.

Ara que per un país millor, més val que aquests prepotents del PP, C's, etc. deixin la política i el panorama social. O com a mínim que defensin la de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
2 de novembre de 2010, 11.06 h

#3 Quim, hi hauria possibilitats de poder incloure dins de la quota de condemnats a cadena perpètua, entre els de CiU, a l'ex-militant d'esquerra de l'Estartit ????. Buuuufff que en quedaríem de tranquils !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa PPCC.
2 de novembre de 2010, 10.07 h

I als que neguem la memòria històrica i no volen que es descobreixin els crims del franquime també cadena perpetua, és clar que s´hi fessin això el PP al complert hauria d´anar a la presó i molts de Ciu i del Psc-psoe i Psoe també. I encara hi ha qui dubta que PP, Ciu i Psoe són els hereus del franquisme i del atdo i bien atado.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
2 de novembre de 2010, 08.52 h

Cadena perpètua pels genocides de la cultura i la llengua dels PPCC també, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 de novembre de 2010, 08.30 h

I com que posen als independentistes al mateix sac, au.. tots a la pressó.
Son uns oportunistes que fan fástic!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.