directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Guàrdia Civil requisa ''il·legalment'' els mòbils del coordinador de 'Mossos per la República'

Albert Donaire denuncia que li han intentat agafar les empremtes com a un detingut quan només l'han citat a declarar com a investigat

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció| El coordinador de 'Mossos per la República' s'ha negat avui a declarar a la comandància de la Guàrdia Civil de Girona en una investigació oberta per un suposat delicte d'incitació a l'odi. A la sortida, Albert Donaire ha criticat que la Guàrdia Civil li ha requisat els dos mòbils "il·legalment" perquè no comptaven amb una ordre judicial. "Jo no m'amago de res, si volen mirar les meves xarxes socials són públiques", ha dit l'agent. 
Donaire, en una imatge d'arxiu
Donaire, en una imatge d'arxiu
© Twitter @albert_dmcat

Comparteix
   


Etiquetes
La seva advocada ha anunciat que compareixeran a la causa oberta a un jutjat d'Olot i que denunciaran la vulneració de drets a la intimitat i al secret de les comunicacions. L'origen de la investigació és un vídeo que Donaire va penjar denunciant que un vigilant de seguretat de l'Aeroport de Girona l'havia insultat per parlar en català. A partir d'aquí, també analitzen les piulades i interaccions contra l'actuació de la policia espanyola l'1-O. Donaire critica que la Guàrdia Civil també li ha intentat agafar les empremtes dactilars com a un detingut tot i que només l'han citat a declarar com a investigat.

El coordinador de la sectorial de l'ANC va recollir ell mateix la citació a la comandància de la Guàrdia Civil de Girona. Donaire ha decidit comparèixer, acompanyat de l'advocada Sílvia Soliguer del col·lectiu d'advocats voluntaris, però no respondre a les preguntes dels agents espanyols. Segons ha explicat a la sortida, li han explicat que l'origen del cas és una investigació feta d'ofici per la Guàrdia Civil pel vídeo gravat a l'Aeroport de Girona el 18 d'octubre denunciant que un vigilant de seguretat li havia "vulnerat els drets lingüístics" i és per això que també li han rastrejat les xarxes socials. La seva advocada ha detallat que encara no han tingut accés al conjunt de les actuacions, instruïdes pel Jutjat 2 d'Olot, i que desconeixen el detall de la causa. "M'investiguen per odi per defensar la meva llengua i els meus drets", ha criticat Donaire.

Sobre el requisament dels telèfons mòbils sense ordre judicial, la seva advocada ha explicat que els agents tenien un requeriment "genèric" fet per la lletrada de l'administració de justícia del jutjat d'Olot autoritzant a investigar els fets però no una ordre dictada per un jutge. Per això, ha anunciat que compareixeran al jutjat i entraran un escrit denunciant una vulneració de drets fonamentals com són el dret a la intimitat i al secret de les comunicacions. "Les meves xarxes socials són públiques i se m'han quedat els dos telèfons sense ordre judicial, suposo que la demanaran a posteriori però això és il·legal", ha afirmat Donaire.

Abús de poder

El coordinador creu que la Guàrdia Civil ha actuat amb "abús de poder" tant a l'hora de comissar-li els mòbils com quan l'han intentat fitxar com a detingut. "Pretenien agafar-me les empremtes dactilars com si fos un detingut, això és un procediment que no fa cap policia democràtica", ha lamentat. Segons Donaire, els agents li han dit que era el "procediment habitual". "Ens hi hem negat perquè conec els procediments", ha afegit.

Albert Donaire també exposa que l'atestat de la Guàrdia Civil conté "mentides" sobre el vídeo que va gravar a l'aeroport. "Deien que vaig insultar a agents quan jo no vaig parlar de cap Guàrdia Civil, sinó dels agents de seguretat de l'aeroport", ha especificat. L'agent lamenta els "mètodes" de la Guàrdia Civil i critica que actuïn amb "total impunitat". En aquest sentit, subratlla que ha rebut amenaces i insults a través de les xarxes socials però han quedat impunes i no s'ha acusat a ningú per un delicte d'odi. "El club del 155 ataca la gent i vulnera drets", ha conclòs.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
22 de juny de 2018, 16.49 h

-perquè no tenien cap ordre. Ni "comptaven" ni "amb una ordre"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
22 de juny de 2018, 11.27 h

FOT FÀSTIC QUE ELS CREADORS D'ODI CATALANÒFOB EL XVI, BEN SEDIMENTAT DURANT SEGLES, VAGIN VOMITANT-LO INTENTANT CARREGAR-NOS ELS MORT. LA CATALANOFÒBIA ÉS UN PUNTAL ESSENCIAL DEL REINO, PER APUNTALAR ESTRUCTURES I MENTS, HO ÉS I LA R.A.E., LA MANTÉ AMAGADA, SÓN "ACADEMICOS DE CAVERNÍCOLA IL·LUSTRACIÓ". ENDAVANT ELS MOSSOS PER LA INDEPENDÈNCIA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Manel fletxa Aiguafreda
21 de juny de 2018, 20.34 h

Visca els nostres Mossos...Visca la Republica Catalana


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
21 de juny de 2018, 19.31 h

La manada al carrer. Els joves d'Altsadua tancats injustament. Múrcia amenaçada, els criminals protegits ... Abús de poder? No hijo no. Això és molt més greu. Això és terrorisme d'estat que, per cert és hereu del genocidi franquista. A més, ens impedeixen la llibertat d'informació objectiva i en llengua pròpia als valencians. Ens obliguen a oir les mentides de les seues RTV comprades, amenaçades perquè ens compten mentides. La desaparició de "las mañanas de cuatro". Deia massa v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
21 de juny de 2018, 14.55 h



Per la revetlla de Sant Joan, no compreu, ni Codorniu, ni Freixenet, les dues van marxar
cap a es-patraña.
Compreu Sumarroca, una part del preu, va per la Plataforma per la Llengua.


SEGUIM !!!


REPUBLICA !!!



Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.