directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Una setantena d'entitats demanen al Parlament un compromís contra el 'discurs racista' del PP i PxC

Presenten a Benach un manifest contra l'augment de la 'xenofòbia' de la política catalana

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Una setantena d'entitats han presentat al president del Parlament, Ernest Benach, un manifest contra l'augment del racisme i la xenofòbia en la política catalana. Demanen un 'compromís' contra els discursos 'més extremistes i racistes' que asseguren que estan portant a terme partits com el Partit Popular o Plataforma per Catalunya. Denuncien que aquestes organitzacions han instrumentalitzat la immigració durant el període de precampanya electoral per poder treure'n rèdit. El manifest ha estat entregat a Benach per representants d'una desena d'entitats. L'organització impulsora del manifest és SOS Racisme.
pamflet, immigració, racisme, pp, badalona
Comparteix
   


Etiquetes
Entre les entitats signants hi ha els sindicats CCOO i UGT, Òmnium Cultural, la Federació d’Associacions de Veïns de Catalunya i diverses organitzacions d’immigrats.

El manifest denuncia un augment 'preocupant' dels discursos racistes i xenòfobs durant la precampanya, situació que segons les entitats signants 'enceta una dinàmica molt perillosa' amb l’objectiu d’'aconseguir més vots'  i 'oblidant la responsabilitat social'. Les entitats protesten per l’intent de 'treure un rèdit electoral del descontentament social fomentant pors i prejudicis i utilitzant arguments demagògics'.

A l’acte, que s’ha fet al despatx d’audiències, hi han assistit Alba Cuevas, directora de SOS Racisme; Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO; Miguel Ángel Escobar, portaveu de la UGT; Rita Marzoa, vocal de la junta directiva d’Òmnium Cultural; Víctor Albert, president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya; Cristóbal Laso, vicepresident de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya; Joan Asturgó, vocal de l’Amical de Mathausen; Julio Molina, de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya; Òscar Morales, de la Federació Catalana d’ONG pels Drets Humans, i Fatima Ahmed, de l’associació IBN Batuta.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
9 de novembre de 2010, 14.32 h

M'encantaria que anti-racistes deixaria discriminar el català i catalunya i com això fent que diuen, fent racisme contra catalans. No crec que existeix gaires catalans que agrada PP o PxC però tampoc crec que existeix gaires catalans que estan enamorats amb la gent que han vingut a viure a Espanya i no pas Catalunya i majoria serià molt contents si la gent que vol viure a Espanya aniria a viure allà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
dani fletxa l'arboç
9 de novembre de 2010, 13.31 h

jo no defenso aqs discursos, però no em sembla gaire normal q des de fa temps surto al carrer i veig més àrabs q no catalans...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.