directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU, ERC i ICV denunciaran al Congrés l'intent de diferenciar català de valencià entre els Erasmus

Recorden que la unitat de la llengua és 'indiscutible' i recriminen al Ministeri que apliqui criteris que rebutgen els filòlegs

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

CiU, ERC i ICV han anunciat aquest dijous la seva intenció de presentar una bateria de preguntes parlamentàries per escrit perquè el Ministeri d'Educació espanyol doni explicacions davant la sorprenent petició a la Comissió Europea demanant que es diferenciï el català del valencià en les ajudes als cursos per a Erasmus. CiU recorda que posar en dubte la unitat de la llengua és com discutir la llei de la gravetat, mentre que ERC acusa l'executiu espanyol d'alinear-se amb les tesis del PP, i ICV apunta que amb la seva actuació el Ministeri d'Educació contradiu el que diuen els filòlegs. De moment, el Ministeri d'Educació no ha argumentat els motius que l'han portat a fer la petició a Europa.
joves erasmus
Comparteix
   


Etiquetes
Les tres forces parlamentàries fan la petició després que el portaveu comunitari d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Educació, Dennis Abbot, hagi donat a conèixer en declaracions a l'ACN que el govern espanyol ha demanat a la Comissió Europea que destini ajuts al català i al valencià per separat, així com al gallec i el basc. Aquests ajuts financen part dels Cursos Intensius per a alumnes Erasmus destinats a Catalunya i a altres zones de l'Estat que volen aprendre la llengua.

En declaracions a l'ACN la portaveu d'ICV al Congrés dels Diputats, Núria Buenaventura ha qualificat 'd'insòlit' que el Govern espanyol 'contradigui el que diuen els filòlegs (que el català i el valencià són la mateixa llengua) i nombroses resolucions aprovades al Congrés dels Diputats i a d'altres institucions'.

De fet, ICV ha presentat les seves preguntes aquest mateix dijous. Els ecosocialistes reclamen a Educació que expliqui en què es basa per fer aquesta distinció. També si 'davant l'evidència que el català i el valencià són la mateixa llengua el govern té intenció de rectificar d'immediat'.

Un criteri semblant al del portaveu d'ERC, Joan Ridao, que acusa l'executiu espanyol de posar-se al costat dels qui volen 'dividir' la llengua, quan 'està demostrat que català i valencià són dues maneres d'anomenar el mateix idioma'. Segons Ridao, amb aquesta actuació el Ministeri d'Educació s'alinea amb les tesis del PP en aquesta qüestió.

El portaveu de CiU a la Comissió d'Exteriors del Congrés dels Diputats, Jordi Xuclà, també ha anunciat que la seva formació demanarà explicacions a l'executiu de Zapatero. 'Discutir la unitat de la llengua és com discutir la llei de la gravetat', ha apuntat tot recordant que les institucions són les primeres que han d'aplicar els criteris dels experts en les seves actuacions.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
14 de novembre de 2010, 21.42 h

Mira imbecil, se va a disculpar con todos los respetos del mundo, tu puta madre. Siento la falta de respeto, pero es que solo reaccionais positivamente de esta manera, no teneis remedio. Y ante tal delirio como el que padeceis con el nacional-indepententismo gestapico, solo cabe ya dar fuerte, hospital psiquiatrico con celdas y transilium pinchado. Estais todos enfermos de la cabeza. Es incrible, estais leyendo la historia de España ( y de Cataluña ) y como a Don quijote con los libros de cab... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jordi fletxa Bcn
14 de novembre de 2010, 21.00 h

#14 Llegeix-te això i després disculpa't

http://es.wikipedia.org/wiki/Encomienda

(També hi ha versó catalana a la viquipèdia, però imagino que diràs que s'ha manipulat, com tot el que no us agrada, que si els pancatalanistes tal i qual, i que les sagrades escriptures són Las Provincias. La razón, Intereconomia, etc... nano has de veure més món, vull dir apart del teu imperiet hispanocèntric).


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
12 de novembre de 2010, 19.52 h

JORGE, CHARNEGO, ESPAÑOLAZO, TU ME VAS A TOCAR LOS COJONES CON PROHIBIRME DECIR A MI LO QUE QUIERA, "SALTA CABRAS DE DOMINGO AGARRAO EN CIRCULO CON MUSICA QUE MATA DE ABURRIMIENTO", GILIPOLLAS!!!!!. ACABAREIS CON VUESTRA PROPIA LENGUA Y CON LO QUE PETENDEIS EN CLARO ERROR CONTRA LOS INTERESES DE CATALUÑA. EL SENY HACE UNOS 15 AÑOS QUE OS LO HABEIS BEBIDO Y CATALUÑA VA A LA DERIVA Y POR MAL CAMINO. LAPORTAS, CARRETEROS, CARODS (PEREZ) Y GESTUZA DE ESTE PELAJE, OS VAN A SACAR LAS CASTAÑAS DE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
12 de novembre de 2010, 19.42 h

Jorge, para hablar conmigo , quitate el calcetin rojo que llevas puesto en la cabeza y entonces empezaremos a hablar. Tu respuesta estupida e inepta es se un desconocimiento total de la historia de las que hacen epoca, aunque viniendo de engendros como tu, hechos a imagen y semejanza de los delirios que tienen los politicos nacional-independentistas a los cuales tu votas y los cuales te engañan, no me extraña. La falsificacion de la historia de Cataluña es su parcela estrella, se mueven en e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jordi fletxa Bcn
11 de novembre de 2010, 23.53 h

#12 Curios concepte de llibertat. Imposeu a sang i foc el castellà als indígenes americans que no vau matar (però sí esclavitzar) i encara us inventeu això que es senten orgullosos i tal... tenen potser cap possiblitat de fer servir les seves llengües en plena normalitat ? En uns països on els que ostenten el poder tradicionalment han estat els criolls i els descendents de les violacions que vau perpetrar contra les índígenes ?

MIRA PALLÚS, ET FOTRE CRITS JA QUE SEMBLA QUE NO ENTENS ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
11 de novembre de 2010, 23.14 h

SE TRATA DE LIBERTAD, INEPTO. LOS VENEZOLANOS, LOS COLOMBIANOS, LOS CUBANOS, ETC.... ESTAN CONTENTOS Y ORGULLOSOS DE HABLAR LA LENGUA ESPAÑOLA Y DE QUE ASI SE LA LLAME, IMBECIL, DICTADOR!!!. PUES ESA ES LA QUE HABLAN. LOS VALENCIANOS, LOS ARANESES, LOS FORMENTERINOS, LOS MALLORQUINES, LOS IBIZENCOS Y LOS MENORQUINES, NO ESTAN DE ACUERDO CON HABLAR OTRA COSA QUE NO SEA SU LENGUA QUE NADA TIENE QUE VER CON LA INGERENTE LENGUA CATALAN, UNA DE LAS DOS QUE TIENE ESTA REGION ( CATALUÑA ). SE TRATA ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Dani fletxa Cerdanyola
11 de novembre de 2010, 20.16 h

#4 Per trollejar que no quedem... A veure si l'estat espanyol reconeix d'una vegada l'argentí, el columbià, el veneçuelès, el gatemaleny... i així tants altres... Si al final resultarà que la llengua "que no s'ha imposat mai a ningú" la parlen quatre gats i prou! Ah, i l'andalús, no oblidem l'andalús!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Josep fletxa València
11 de novembre de 2010, 17.18 h

No sé exactament quins seran els interessos d'eixos espanyols, però a mi em cauria la cara de vergonya d'estar intentant enganyar d'eixa manera a tanta gent. (el més fort és que moltíssims valencians s'ho creuen).
En fi, amb açò, sols hem d'afegir un punt més a la llarga llista de raons per la independència dels Països Catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
11 de novembre de 2010, 15.25 h

Pobret capdevila,feia dies que no pululaba per aquí...es veu que a Sant Boi si te'nganxen pelante-la per internet et castiguen sense ordinador una temporada.Com ara estarà uns dies sense poder veure el seu amic forrest gump rivera perquè estarà molt enfeinat amb el seu circ d'inadaptats,el pobret està dolgut...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jaume fletxa Badalona
11 de novembre de 2010, 14.24 h

Ale Jose Maria, una pajilla y a dormir... tanto clembuterol no es bueno o bien ha sido una intoxicación de viagra?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.