directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 22:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Horitzó Europa veu 'inacceptable' que el govern espanyol es negui a aplicar els acords pel català a la UE

Afirmen que això torna a demostrar que els catalanoparlants són tractats com a ciutadans de segona dins l'Estat espanyol i dins la Unió Europea

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Horitzó Europa ha titllat d''inacceptable' que l'Estat espanyol reconegui que no paga les traduccions al català, incomplint els acords subscrits al 2005, i que a més tampoc pensi fer-ho al·legant motius econòmics. Horitzó Europa considera totalment inacceptable la manca de seriositat i l'actitud del govern espanyol, que 'torna a demostrar que els catalanoparlants són tractats com a ciutadans de segona dins l'Estat espanyol i dins la Unió Europea'. Recorden també que López-Garrido 'va vetar' un acord sobre la patent europea perquè considerava que el projecte discriminava el castellà en benefici de l’anglès, el francès i l’alemany. És per això que volen fer notar 'el contrast amb el seu compromís en la defensa de la llengua castellana a la UE deixa clar fins a quin punt el Govern espanyol considera el català una llengua de segona'.
eurocambra parlament europeu
Comparteix
   


Etiquetes
Davant de tots aquests incompliments i en vistes a les eleccions nacionals del 28 de novembre, Horitzó Europa demana als partits catalans amb possibilitat d'incidència al Congrés de Diputats que exigeixin la plena oficialitat de la llengua catalana a la UE amb ocasió de la propera reforma del Reglament 1/58 sobre el règim lingüístic de la UE, necessària per oficialitzar les llengües dels nous estats membres. És probable que Croàcia i Islàndia s'integrin a la UE el 2012 i, per tal d'oficialitzar les seves respectives llengües, caldrà la unanimitat dels 27, en el marc dels respectius tractats d'adhesió que se signaran durant el 2011; l'Estat espanyol hi tindrà dret a vet.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Laia fletxa BCN
12 de novembre de 2010, 12.33 h

Menys mal que gent com Horitzó Europa destapa aquests pocavergonyes!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
12 de novembre de 2010, 11.17 h

He de confessar que d'aquest organisme no n'havia sentit a parlar mai. Però bé, si reconeix això,llavors és un pas més cap al coneixement a Europa del problema català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.