directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Unes 150 dones inicien el curs de la primera universitat d'estiu sobre igualtat de gènere

Es celebra a Cornellà

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Unes 150 persones, majoritàriament dones, inicien aquest dilluns el curs de la primera Universitat d'Estiu de les Dones que s'imparteix a les instal·lacions del Citilab de Cornellà, en el marc del programa d'estiu 'Els juliols' que ofereix la UB. L'experiència, que és la primera formació superior en matèria d'igualtat de gènere que s'imparteix a Catalunya, ha estat inaugurada per la ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, que ha remarcat que es tracta d'una iniciativa que ha de permetre fer un replantejament de les relacions de gènere des de l'educació per seguir avançant cap una 'igualtat real' entre homes i dones, i no només 'formal', com hi ha actualment.
universitat gènere dones
Comparteix
   

En aquesta primera edició, la Universitat d'Estiu de les Dones presenta una programa de quatre cursos de 20 hores de durada cadascun vinculats a quatre eixos temàtics. En un primer apartat es debatrà i estudiarà sobre les dones i les filosofies, repassant el paper femení en aquesta disciplina des de les pitagòriques fins al feminisme més actual; així com sobre la veu de les dones a les diferents religions, passant pel judaisme, el cristianisme o l'islam, entre d'altres.

El programa es complementa amb unes sessions vinculades al paper de les dones en la cultura, per aprofundir sobre els estereotips de gènere i l'evolució d'aquests en la societat i la història; i a les polítiques de gènere en si mateixes. Tots els cursos formatius s'acompanyaran a més de taules rodones i tallers especialitzats.

I és que l'objectiu del programa és oferir una alternativa en matèria d'igualtat de gènere que permeti actualitzar els coneixements i intercanviar informació i opinions des de la perspectiva de gènere i poder alhora tractar temes d'actualitat que no sempre es poden tractar al llarg del curs acadèmic. La novetat de l'experiència és que fins ara només existien màsters i postgraus relacionats amb la igualtat de gènere adreçats als titulats superiors, mentre que aquests cursos estan oberts a tothom.

La iniciativa ha estat impulsada conjuntament per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat i la UB, després que el primer proposés a la universitat tirar endavant 'un projecte temerari però no impossible' per trobar un espai de debat i intercanvi de coneixements sobre les polítiques de gènere des d'una vessant acadèmica, explica l'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antoni Balmón.

Per la seva part el director del Programa d'Estiu de la UB, Agustín González, ha remarcat la importància de la iniciativa per tractar un tema de gran actualitat a Catalunya i al conjunt de l'estat espanyol. Ha afegit que es tracta d'uns cursos a través dels quals es busca avançar en la igualtat entre homes i dones 'a través del reconeixement mutu'.

Els cursos, que s'han iniciat aquest dilluns i s'allargaran tota la setmana fins el divendres, 18 de juliol, han estat oficialment inaugurats per la ministra d'Igualtat. Aído ha remarcat que es tracta d'una universitat que ha de permetre donar visibilitat a dones concretes i alhora fer un replantejament de les relacions de gènere i dels mecanismes de discriminació.

La ministra ha afegit que es tracta també d'una iniciativa que mostra clarament la necessitat de seguir avançant en les polítiques d'igualtat així com la necessitat també d'incloure a les universitats els estudis de gènere per afavorir una educació més democràtica i integradora.

També ha remarcat l'aposta del seu ministeri així com del conjunt de l'executiu espanyol de treballar perquè la igualtat entre homes i dones deixi de ser 'formal' per esdevenir 'real i efectiva'. Un objectiu pel qual s'està treballant a través d'una estratègia transversal de les polítiques públiques que inclou no només als diferents ministeris sinó també als ajuntaments i entitats del conjunt del territori, com és el cas de la Universitat d'Estiu de les Dones, i als propis ciutadans, ha afegit.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.