directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Laporta refusa abstenir-se en la investidura de Mas i anuncia que SI es planteja anar a les municipals

Creu que si el proper president no accepta la independència no es pot votar a favor ja que seria validar la 'via autonomista'

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

A favor o en contra de Mas. Aquesta és la decisió que ha pres Joan Laporta de cara a la investidura del nou president de la Generalitat. El líder de Solidaritat Catalana per la Independència ha descartat aquest dilluns abstenir-se en la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat. Laporta ho té clar: Si Mas accepta la declaració de la independència en la pròxima legislatura a través d'una declaració unilateral li diran sí a la investidura; però si Mas diu que no, votaran en contra. Així mateix, ha considerat que si Mas no accepta aquesta via no preveuen abstenir-se perquè semblaria una validació de la 'via autonomista'. Un dia després d'aconseguir quatre escons, Laporta ha anunciat que el seu partit es planteja presentar-se a les eleccions municipals, però en principi no ho farà a les eleccions espanyoles.
Joan Laporta, Alfons López Tena, Uriel Bertran, Emili Valdero, Solidaritat Catalana
Comparteix
   


Etiquetes
El líder de Solidaritat ha insistit en que la seva proposta es base en aconseguir la independència. Aquest és el seu objectiu i per tant, ha explicat, no cauran 'en el mentrestant ni alimentaran la via autonomista perquè està esgotada i el decurs del temps l'ha esmicolat'. En aquest context, ha destacat, sense concretar, que estan al Parlament per fer la independència i faran polítiques destinades a aquest objectiu.

En la seva primera intervenció, ha manifestat que pensen 'donar contingut polític' al Parlament i després presentaran 'una nova forma de fer política i estaran en contacte directa amb els catalans' i per això es plantegen 'crear l'oficina del diputat solidari a cada punt sensible que pensen que pugui connectar amb la ciutadania.

'Ja n'hi ha prou de mocions, resolucions i brindis al sol al Parlament'
López Tena ha indicat que ja n'hi ha prou de mocions i resolucions i brindis al sol al Parlament. 'Quan hi hagi una proposta com a moció la presentarem com a projecte de llei com la prohibició del cementiri nuclear', ha apuntat. Tot i que el grup mixt no pot presentar projectes de llei, ha alertat que 'sempre hi ha capacitat d'actuació'. 'Si el reglament impedeix l'admissió de proposicions de llei com és el cas ho farem via esmena. Quan el Govern presenti una proposició sobre el tema que sigui presentarem una esmena de disposició addicional amb el contingut de la proposició de llei que nosaltres fem'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
gica fletxa Europa
1 de desembre de 2010, 19.57 h

#32 Tot el que vulguis, però CiU, el partit "guanyador" només ha tingut el 23% dels vots de la població: una MINORIA! I no em pots negar que 43% d'abstenció és més gran (>) que el 23% dels Convenients i Upusians. O no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
1 de desembre de 2010, 17.01 h

#28 Suposo que no calen explicacions, tota vegada que aquest tema ja ho vam discutir dies enrere. Primera, estic contra l'abstenció per principis cívics. Segona si m'he de queixar de la política, puc fer-ho perquè he posat el que jo podia posar perquè anés millor, d'acord amb les meves idees. Tercera, si tot i així, no em semblés que no puc fer-hi res, que cap dels partits m'agraden o no defensen el què jo estimo que haurien de defensar, votaria NUL. PERÒ MAI ABSTENCIÓ. Suposo que ar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
1 de desembre de 2010, 16.07 h

#2 Noia no res mes ets una maleducada, a mes no saps que t'en dius. Esta clar que la majoria de gent a Catalunya no esta preparada per donar un pas endevant. Huariem de tenir mes seny i mes educacio, cultura i respecte, tambe estaria be no inventar, per despres desqualificar segons l'invent. Tot plegat penos.
Ara a treballar per les municipals, lluitare per Catalunya i ho fare amb SI.
Visca Catalunya lliure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Pepet fletxa Tarragona
30 de novembre de 2010, 23.13 h

Que SCI és presenti a les municipals és un greu error de país. Dividir encara més el vot independentista a les municipals no és bo pels interessos del país. A ciutats com Barcelona que és necessita el 5% per entrar l'independentisme entra justet, si encara dividim més el vot passarà que a les grans ciutats no hi haurà cap independentista. Cadascú te el seu projecte i ideologia, però ja seria hora que l'independentisme anés junt. Almenys allí on ERC i les CUP tenen representació q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
gica fletxa Europa
30 de novembre de 2010, 21.07 h

#28 No dius per què no hi estàs d'acord. Deus ser un d'aquests polítics? Foc nou! Tots els polítics actuals a la merda!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
30 de novembre de 2010, 17.13 h

#25 Bé, no puc fer res més que respectar-li la seva opinió i actitut, la qual és ben seva i sobirana. Però haurà d'admètre la meva, per la qual discrepo totalment, no dels resultats que ha ressenyat, els quals suposo que són els que han estat ja que no els he contrastat, sinó de la seva opinió. Salutacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
gica fletxa Europa
30 de novembre de 2010, 16.36 h

#26 Si hi ha polítics professionals pel mig, ja hem begut oli! Per escombrar els traïdors de CiU (i tots els altres culs escalfapoltrones) només hi ha l'opció d'una Agrupació d'electors independentistes. Què, no n'hi hauria hagut prou amb els 18.000 voluntaris de la primera onada de consultes populars, si no s'hagués permès que hi fotessin el nas els enemics del poble, els polítics? Amb 18.000 persones n'hi havia de sobres per organitzar-ho! Els polítics, A FORA!
Cal escombrar tots el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Salva fletxa Països Catalans
30 de novembre de 2010, 16.12 h

#25 Ja em perdonaràs però dubto realment de que poguem aconseguir la independència sense moure'ns de casa per anar a a votar... la independència només es pot aconseguir a través de la política, empenyent des de una base civil, però per força a través de la política.
M'ho pots explicar si et plau??

Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
gica fletxa Europa
30 de novembre de 2010, 15.07 h

#24 Aquí ens trobem, Jordi SC. Poso els resultats REALS, sense adulterar, de les eleccions:
Total votants 3.135.764 59,95%
Abstenció 2.095.122 40,05%
Vots nuls 21.727 0,69%
Vots en blanc 92.331 2,94%
Abst+nuls+blanc = 43,68%
CiU 23,06%
PSOE 10,98%
PP 7,39%
ICV 4,43%
ERC 4,19%
C’S ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
30 de novembre de 2010, 13.13 h

#12 No sóc ni de lluny laportista, però en aquest cas a Vostè li dono la raó. I tot el què pugui venir de la televisió que abans en dèiem la Nostra, cal esperar-ho tot, si bé res de bo. Més de la meitat d'ells, són convergents empedreïts, de la mateixa manera que ho són els de can RAC1.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.