directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 11:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Sudan del Sud, el País de Gal·les, Escòcia i les municipals, cridats a protagonitzar el 2011

directe!cat assenyala alguns dels principals focus d'atenció del 2011

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Si el 2010 va ser d'infart, el 2011 serà també d'allò més mogut. Després del canvi de govern i de la sentència de l'Estatut, el nou any arriba amb nous referèndums, eleccions i aniversaris. Serà el cas del Sudan del Sud, que el 9 de gener votarà per emancipar-se del Sudan, el país de Gal·les que celebrarà una consulta el proper 3 de març per ampliar la seva autonomia i Barcelona, que clourà l'onada de referèndums sobre la independència de Catalunya el 10 d'abril. Aquest nou any que arriba donarà també protagonisme a les conteses electorals en diferents països. Els comicis municipals de Catalunya del 22 de maig serviran per calibrar de nou les forces entre les formacions polítiques després del 28 de novembre, alhora que caldrà estar molt atents a la cita amb les urnes dels ciutadans d'Escòcia que tenen a les seves mans la separació amb el Regne Unit sempre i quan la formació d'Àlex Salmond, SNP, obtingui majoria absoluta. En esports, el 2011 s'entreveu com un altre any gloriós pel Futbol Club Barcelona que el proper 10 de gener sumarà una nova pilota d'or. Xavi, Iniesta i Messi es disputen el guardó. D'altra banda, el 28 de maig l'equip de Guardiola pot aconseguir la Champions League en un camp d'immillorables records per l'afició blaugrana. Wembley.
2011, any de referèndums
Diferents països viuran aquest  2011 com l'inici d'un camí que els durà a l'emancipació de les regions amb les quals hi estan lligats. És el cas del Sudan del Sud, que el proper 9 de gener celebrarà un referèndum sobre la independència del Sudan. Un cas similar es troba al país de Gal·les, on el proper 3 de març els seus habitants acudiran a les urnes per decidir més autonomia. El 10 d'abril, serà el torn de Barcelona, que clourà amb el referèndum sobre la independència de Catalunya l'onada de consultes iniciada el passat 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt.

Eleccions i canvis de lideratge
Les eleccions també marcaran el batec polític del nou any que comença aquest dissabte. D'aquesta manera, les municipals catalanes del 22 de maig seran la millor manera per veure la situació de les formacions polítiques catalanes després dels profunds canvis sorgits arran dels comicis del 28 de novembre. En aquest sentit, serà especialment destacat els canvis que es definiran la propera tardor en el si del PSC i ERC. Montilla i Puigcercós diran adéu en aquest 2011. Escòcia viurà també un dels comicis generals més importants de la seva història ja que està en joc la independència respecte al Regne Unit. Així, si la formació SNP liderada per Àlex Salmond assoleix la majoria absoluta, el govern escocès convocaria un referèndum que es podria fer el 30 de novembre, dia de Sant Andreu, patró d'Escòcia.

El Barça cap a Wembley
En esports, el 2011 està cridat a tenir un protagonista destacat, el Futbol Club Barcelona. Tal com ja va fer al 2009 i 2010, l'equip de Guardiola aspira a regnar novament en el futbol internacional guanyant la Champions League en una final a l'estadi més estimat per l'afició culer. El renovat camp de Wembley a Londres, coronarà el millor equip de l'any. El Barça, amb els tres millors jugadors del món, aspira a recordar la gesta que fa 19 anys va aconseguir el Dream Team entrenat per Johan Cruyff. L'actual Pep Team, arribaria a la hipotètica final amb la pilota d'or a la seva plantilla, ja que el proper 10 de gener a Zuric, la FIFA designarà el millor jugador de l'any. Iniesta, Messi i Xavi, que podria ser el primer català de la història en aconseguir el preuat guardó, competiran per aconseguir el reconeixement més gran del món futbolístic.

Altres dates a tenir en compte:

15 de febrer: el canal TVA compleix 50 anys de transmissions pel Quebec

14 i 15 de maig: el Paraguai celebra 200 anys d'independència política i econòmica.

18 de juliol: 75 aniversari del cop militar que Espanya, por part del exèrcit, contra el govern legítim de la II República, que desemboca en la Guerra Civil.

11 de setembre: 10è. aniversari dels atemptats a les torres bessones de Nova York i al Pentàgon de Washington.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
1 de gener de 2011, 20.14 h

-aniran a les urnes. No 'acudiran'
-el canal tva fa 50 anys. No 'compleix'
-el Paraguay fa 200 anys des de la independència. No 'celebra'


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 de gener de 2011, 13.28 h

Aquestes municipals a Catalunya, continuaran sent municipals espanyoles. Que tornaran a definir de qui es el control de les Diputacions ESPANYOLES I d'els seus càrrecs provincials al servei i ordre del poder dels espanyols.
El.liminar les diputacions i consells comarcals tal i com avui estant definits (consells comarcals) , tirar endavant la LLEI de VEGUERIES i desenvolupar-la per encabir-hi les que i falten i fer una LLEI ELECTORAL ÚNICA i REPRESENTATIVA per a tot el territori nacional c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa Girona
1 de gener de 2011, 12.21 h

LES ELECCIONS MUNICIPALS PODRIEN ASSAJAR UNA BONA DERIVA EN AIGUES INTERNACIONALS... ABANS PERÒ HAURIEN DE CANVIAR MOLTES COSES I PRESENTAR CANDIDATURES UNITÀRIES I TRASVERSALS COM DIU PORTABELLA. US RECORDA EL 31 ?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.