directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tura serà secretària de la mesa del Parlament i Higini Clotas vicepresident

La número 2 de Montilla s'ofereix per liderar el PSC

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La consellera de Justícia en funcions, Montserrat Tura, no descarta optar a ser primera secretària del PSC, tot i que ha deixat la decisió en mans del partit i ha dit que abans de parlar de noms s'ha de retornar 'el debat de les idees'. Preguntada per si vol ocupar aquest càrrec, ha dit que 'dependrà de si el meu partit opina que puc ser útil en aquesta responsabilitat o en altres'. Les paraules de Tura han coincidit amb la notícia del seu nomenament com a secretària de la Mesa del Parlament, al costat del també socialista Higini Clotas, que en serà el vicepresident.
montserrat tura, psc, socialistes
Comparteix
   


Etiquetes
La número dos per Barcelona del PSC, que ha apostat per començar a parlar de 'socialdemocràcia catalana' per tal de fer més entenedor el projecte del PSC, no ha descartat la possibilitat de liderar el partit des de la primera secretaria, rellevant en aquest càrrec a José Montilla en el proper congrés, que es farà a la tardor vinent. Preguntada sobre si li agradaria ocupar aquest càrrec, ha respost que 'això dependrà si el meu partit opina que puc ser útil en aquesta responsabilitat o altres'.

De tota manera, Tura ha afegit que 'si reclamo el retorn al debat de les idees, no puc començar pel debat dels noms'. Per això, ha advocat per treballar ara per 'actualitzar i explicar bé' les idees, i després veure 'quins noms són capaços per tenir la credibilitat necessària per portar a la pràctica les resolucions de doctrina política renovada que ha d'iniciar un partit que acaba de perdre les eleccions, i per molt'.

Després del Consell Nacional d'aquest diumenge, Tura considera que en aquesta reunió el partit va 'acceptar la veritat' i que passa perquè 'la derrota del 28-N no és una derrota qualsevol' com en anteriors eleccions al Parlament. Tura creu que acceptar aquest fet és 'la primera manera de ressorgir'.

Iniciar el debat intern abans de les municipals
El debat que s'ha d'obrir a partir d'ara, i que haurà d'arbitrar l'actual executiva, segons les resolucions del Consell Nacional, hauria d'iniciar-se abans de les municipals. La número dos ha recordat que serà l'executiva qui haurà d'impulsar els espais de debat necessaris -ja siguin debats electrònics, monogràfics o convencions- i creu que aquests 'poden ajudar a que el debat s'iniciï abans de les municipals'. Tot i això, ha remarcat que això s'ha de fer 'deixant que les municipals tinguin un paper important'.

Tura ha mostrat la seva preocupació pel que fa els vots sumats del PP, C's i PxC siguin pràcticament coincidents als aconseguits pel PSC el 28-N. 'Això ningú ho analitza i em sembla molt preocupant', ha dit, tot recordant que els socialistes 'sempre hem tingut un paper important en la cohesió social' mentre aquests partits 'tenen posicions que pretenen confrontar'.

Grup propi
D'altra banda, la consellera de Justícia en funcions ha reiterat que creu que el PSC hauria de tenir grup propi a Madrid, per una qüestió de visibilitat de la posició dels seus diputats, però ha remarcat que aquesta 'no és una solució miraculosa' a tot. En tot cas, ha recordat que a finals dels 70 i principis dels 80 sí hi havia un grup propi que 'donava la seva versió' dels diferents temes que es tractaven al Congrés. Tura, però, ha deixat clar que, encara que hi hagués grup propi, els diputats del PSC no donarien suport 'mai' a un president del PP.

Tura ha dit coincidir amb Montilla amb què una de les causes de la derrota del PSC és la relació amb el PSOE, que 'no havien estat les millors en el moment que havíem de caminar plegats'. 'En canvi, ha estat difícil', ha reblat.

Sobre la investidura d'Artur Mas, Tura ha dit que el president de CiU 'no ha fet mèrits durant aquests quatre anys perquè tinguem una actitud complaent vers ell' i ha dit que en aquests moments la posició del PSC és de rebuig. Tot i això, i de cara a una segona volta, ha dit que caldrà veure si Mas 'fa gestos' en temes com per exemple el cas Palau. 'Fa temps que demanem explicacions en un tema que està subjudice però que té a veure amb un concepte de com s'exerceix el poder', ha dit.

Tura, secretària del Parlament
Minuts després de les paraules de Tura a Catalunya Ràdio, la Comissió Executiva del PSC ha decidit aquest dilluns situar la número dos del PSC com a secretària de la Mesa del Parlament. Es tracta d'una decisió que es pren en ple debat intern del partit i el mateix dia que Tura ha dit no descartar optar a liderar el PSC, tot i que ho ha deixat en mans del partit. El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que aquesta és una decisió que no la inhabilita per a participar en els debats parlamentaris i que ha reaccionat mostrant-se 'contenta'. Els socialistes també han decidit que Higini Clotas repeteixi com a vicepresident de la cambra.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.