directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Oriol Pujol presidirà el grup parlamentari de CiU que tindrà Jordi Turull com a portaveu

El nomenament d'OPF podria venir acompanyat d'un ascens a la Secretaria general de CDC substituint Artur Mas en el càrrec

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Oriol Pujol substituirà Artur Mas com a president del grup parlamentari de CiU en la nova legislatura que comença aquest dijous. El convergent, que es va descartar per ocupar alguna conselleria, deixarà d'aquesta manera el càrrec de portaveu que anirà a parar al diputat Jordi Turull. Pujol podria ocupar també la Secretaria general de CDC que ostenta el futur president de la Generalitat, Artur Mas, que cediria el càrrec. Aquest gest podria interpretar-se com un primer pas d'Oriol Pujol cap a una futura però encara llunyana substitució d'Artur Mas. D'altra banda, en el ple de constitució del nou hemicicle català, Convergència i Unió situarà Dolors Batalla i Josep Rull com a secretaris de la Mesa del Parlament amb Lluís Coromines, que en serà un dels vicepresidents i Núria de Gispert que serà la primera dona en presidir la cambra catalana. En total, per tant, CiU tindrà quatre dels set llocs de la Mesa, mantenint així la majoria absoluta i deixant fora ERC i ICV-EUiA, que havien demanat a la federació una de les secretaries.

Comparteix
   


Etiquetes
Tenint en compte que l'anterior president del grup parlamentari, Artur Mas, serà ara el nou president de la Generalitat, CiU ha decidit ascendir a president del grup el qui fins ara ha estat el portaveu al Parlament, Oriol Pujol. Oriol Pujol, per la seva banda, serà substituït per Jordi Turull, que ha tingut un paper destacat en la passada legislatura, encarregant-se de les dues comissions d'investigació que van tenir lloc al Parlament i portant temes polèmics com el dels informes de la Generalitat de dubtosa utilitat.

Pel que fa a la Mesa del Parlament, CiU mantindrà quatre dels set llocs i tindrà així majoria absoluta. A banda de Núria de Gispert, que presidirà la cambra catalana, i de Lluís Corominas, que continuarà com a vicepresident, se situen a la Mesa Josep Rull i Dolors Batalla.

ICV i ERC es queden sense secretaria
D'aquesta manera, tot sembla apuntar que ICV-EUiA i ERC es quedaran sense secretaria, ja que CiU no ha volgut cedir-la. Ecosocialistes i republicans podrien sumar els seus vots per treure-li la secretaria al PP, però els dos partits sospiten d'un pacte entre la federació i els populars per intercanviar Mesa per investidura.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Ivan fletxa Avinyó
16 de desembre de 2010, 12.48 h

Si us plau, no segueixis insistint en que vas votar ERC algun moment de la teva vida, que no cola i resulta patètic


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jaume fletxa Badalona
16 de desembre de 2010, 12.36 h

Si si però que has votat un partit submís al PP, per que pactar amb el PP és millor que amb el PSC diguem-ho si us plau que no ho veig per enlloc...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
16 de desembre de 2010, 12.07 h

Avui ha començat el llarg periode d'irrellevància politica que s'ha guanyat a pols ERC.

No puc evitar de fer la comparació entre ERC i aquells als que els toca la rifa de nadal i en poc temps dilapiden els diners que els han tocat. ERC ens va demanar que li fessim comfiança, li varem fer, i mira que va trigar poc en passar-se la comfiança que li varem fer per l'arc del triomf.

Ara, a plorar per no haver sapigut administrar aquella comfiança.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume fletxa Badalona
16 de desembre de 2010, 11.15 h

Votant d' Unión a España que has de dir del pacte que ja teniu amb el PP (aquests si que son amics de Catalunya deu ni do...) per que ERC+ICV no puguin tindre cabuda a la Mesa del Parlament? jajajaja Botiflers fastigosos espanyolistes...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ex votant de cyu fletxa Sant Vicenç dels Horts
16 de desembre de 2010, 09.57 h

Enhorabona a cyu per clarificar el camí : tria pp en comptes d' ERC com ja va fer el 1996 i 1999, rescata autopistes de florentino i ferrovial i renuncia al concert... Amb aquests grans gestos cyu deixa clares les preferències també per les municipals. Ja estem avisats!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
16 de desembre de 2010, 09.13 h

#1 La Catalunya que volen la majoria de catalans triada lliurement eun unes eleccions democràtiques, i que ha deixat clar que no vol segones voltes urdides als despatxos dels perdedors en contra de la seua voluntat.

No ens tornareu a possar un Montilla, espanyolista declarat i confés, a la nostre vida.

Us heu guanyat a pols la irrellevància politica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de desembre de 2010, 08.36 h

La Catalunya que vol Ciu. Us imagineu un dia no massa llunyà en el que l´oriolet pujol sigui president de la mini generalitat a Catalunya i el principet felip VI sigui rei de les espanyes, serà un salt en el temps a 300 anys enrere i al virregnat. Ka maKU, i la majoria de catalans segueixen sense ni ensumar-se el que passa al seu voltant. Per llogar-hi cadires.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.