directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Camacho condiciona l'abstenció a la investidura de Mas a que aclareixi que Catalunya no transita cap a la independència

La líder popular revela que va pactar els llocs on els populars seuran a l'hemicicle durant la discussió de la composició de la mesa

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Alícia Sánchez Camacho ha dit aquest dimarts a Catalunya Ràdio que encara no té clar si el PP votarà en contra de la investidura d'Artur Mas dijous o s'abstindrà. Abans de decidir-ho 'li demanarem que deixi clar que no hi haurà referèndums per la independència en els pròxims quatre anys' i que 'Catalunya no transita cap camí cap a la independència'. La popular també ha defensat que en altres indrets de l'Estat espanyol hi hagi concert econòmic i a Catalunya no, o perquè està d'acord a que a Espanya es multi per no retolar en castellà, però no que a Catalunya es faci el mateix amb el català.
alícia sánchez-camacho, pp, ppc, partit popular de catalunya
Comparteix
   


Etiquetes
Alícia Sánchez Camacho ha condicionat aquest dimarts el vot del seu partit sobre la investidura d'Artur Mas a que el líder convergent expliqui quina és la prioritat del seu govern. 'Li demanem que deixi clar que no hi haurà referèndums per la independència en els pròxims quatre anys. Que Catalunya no transita cap a la independència, sinó, ans al contrari, a tornar a recuperar el nostre paper a Espanya en una acció d'anada i tornada, perquè també Espanya ha de fer coses'.

La líder popular ha revelat que durant la negociació de la composició de la mesa del Parlament es van pactar també els llocs que els diputats populars ocuparien a l'hemicicle, en un lloc central de la cambra 'perquè ocupem la centralitat política del país'.

Sobre el pacte fiscal que persegueix Artur Mas, Camacho n'és contrària, malgrat que el seu partit defensa el concert econòmic al País Basc i a Navarra. Al parer de la popular, una cosa i l'altra no tenen res a veure. 'Allò és un pacte constitucional, i CiU ha tingut més de 30 anys per demanar-lo i no ho ha fet'.

També ha parlat sobre política lingüística. Ha dit que li semblava bé que a Espanya es multi per no retolar en castellà, perquè 'a Espanya, on no tenen dues llengües oficials, s'ha de garantir que els productes estiguin etiquetats en la llengua que ha de conèixer tothom. A Catalunya n'hi ha dues, i no s'ha d'obligar ni a l'una ni a l'altra, sinó que els empresaris, els comerciants i els autònoms utilitzin la que vulguin'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
OTGER fletxa Reikjavik
21 de desembre de 2010, 14.42 h

A algú li importa el que digui la camatxeitor?segur que ha demanat al Pare Noel (perquè el tió és propi de nacionalistes radicals segurament deu pensar),que li porti una play per a seguir exterminant nacionalistes (catalans,és clar).


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
21 de desembre de 2010, 12.54 h

I vosaltres també heu tingut 30 anys per invertir en indústria a Castella però heu preferit xuclar diners de Catalunya mentrestant. Per altra banda, aq dona pretén fer demagògia barata per a tots aquells inadaptats que han vingut a viure a Catalunya, i ningú no la guanya a cinisme quan parla tant de la transició cap a la independència: sap perfectament q no es pot fer un pacte legal amb Espanya per esdevenir un estat propi si no es modifica abans la constitució espanyola, i això últi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.