directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@sabaroja14 & Aurora Almendros fletxa

publicitat


Divendres, 13 de novembre de 2015 16:15 h

(Hemeroteca)Per què la CUP no investirà Mas

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 43 vots )
carregant carregant


Comparteix






Em dol. Així de senzill. Em dol haver de fer una blocada com aquesta però no hi ha més remei. En l’anterior article ja explicàvem perquè els Arrufat, Gabriel, Fernández i companyia brindarien amb cava Freixenet. Ara el ridícul i la traïció és materialitzen a marxes forçades. Em truca una amiga gallega i em pregunta què ens passa als catalans. Com potser que tanta energia acumulada en els darrers anys es dilapidi com si res en la investidura d’Artur Mas. Un executiu austríac veí de casa em demana somrient si hi ha alguna web que l’ajudi a entendre el que està passant. De fet la majoria de catalans i catalanes no entenem res i tenim la trista sensació que la possibilitat de ser independents, ja difícil d’entrada, se’ns escola entre els dits com si fos arena de del desert.

Culpables de la situació? N’hi ha. I tant! Comencem per la gent d’ICV i d’UDC. Malgrat que van acompanyar quan la cosa era protestatària, es van arronsar com les panses quan va passar a ser proactiva. Uns per por de ser engolits per un partit espanyol, d’obediència madrilenya, com Podemos, i si no que els ho preguntin al seus militants d’Euskadi, i altres per simple por a la justícia espanyola. UDC amb un deute trepidant i amb uns quants sumaris judicials en dansa va optar per fer el darrer favor a Madrid: arrossegar desenes de milers de vots a l’extraparlamentarisme perquè no anessin a JUNTS x SÍ. L’únic consol d’aquesta petita part de la història es veure els Duran Lleida, Herrera i Camats anar-se’n a casa. Espanya no paga traïdors i Pablo Iglesias no ha volgut els dos darrers a les llistes per les eleccions espanyoles.

I la CUP? Doncs anar-hi anant, sota la seva retòrica regeneradora, inconscientment, han esdevingut el millor agent de l’estat per esventrar el procés sobiranista. I la pregunta que la majoria d’independentistes es fan, inclosos els seus votants, és per què ho fan això?

Ho fan per lluitar contra la corrupció? Ho fan per implantar la justícia social? Per què? Es fa difícil respondre la primera pregunta. Un partit que mai ha governat res important i que es nega a fer-ho. Repasseu què han respost quan se’ls convida a entrar al govern de la Generalitat. No pot donar lliçons als que porten anys gestionant , prenent decisions i assumint la complexitat. És la mateixa superioritat moral que exhibeix Albert Rivera. Els seu referents ideològics al planeta no són adalils de la transparència ni de les bones pràctiques. Parlem de Veneçuela o Cuba.

La segona pregunta també té un cert tuf de broma pesada. La Senyora  Gabriel i el Senyor Arrufat no saben que l’administració catalana està en fallida? Què farien ells si assumissin el poder? Doncs farien les mateixes polítiques possibilistes que farien els altres. Els considero més intel·ligents que tot això. I si no, només cal mirar què ha fet Alexis Tsipras a Grècia. Cap periodista els ha preguntat mai com governarien. Comparat amb el tracte que rep CDC o ERC, el de la CUP és cotó fluix.

Els anys trenta va començar una tragèdia que va dividir el catalanisme en dos bàndols irreconciliables. Ara la CUP està protagonitzant una farsa, el país s’acabarà dividint entre els que tenen sentit del ridícul i els que no.

Però alerta, és el que busquen. El seu objectiu és debilitar ERC i CDC per esdevenir l’únic referent independentista. Una tàctica trotskista bastant suada però que sembla que pot arribar a funcionar. Decapitat Mas, CDC inicia una terrible travessa del desert. I ERC? Doncs seran els següents. Junqueras ha d’entendre que la frustració per l’encallament del procés també se l’endurà per endavant. No caurà només Mas. Cauran tots dos. I després què? Doncs fàcil, la recomposició de la dreta autonomista facilitarà una majoria amb el PSOE o Ciutadans i la CUP podrà ser el gran partit de l’oposició que agiti les masses. Això si, dins la confortabilitat que atorga viure sempre en la trinxera de l’oposició. De moment sembla que les enquestes els hi riuen les gràcies. Però aquí es tracte de fer un país independent no d’esdevenir la reserva comunista del sud d’Europa.

I la independència? Doncs res. Un eslògan més al costat del feminisme més tronat, el comunisme de vella factura i l’antiimperialisme prêt a porter.

Hi ha qui afegeix una altra raó per explicar la posició: la covardia. La covardia dels seus dirigents de mirar de fit a fit als seus militants de base i dir-los-hi que es van equivocar predicant en campanya electoral que no investirien a Artur Mas.

Potser és tot alhora. Però al capdavall qui surt perdent som tots i especialment la gent que creu honestament en la llibertat de Catalunya.

Aurora Almendros

Politòloga


lectures 70148 lectures comentaris 23 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
18 de novembre de 2015, 06.27 h

#13 No es eso lo que hacen los catalanes de fuera de BCN y cinturón?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
17 de novembre de 2015, 14.59 h

Esta página web ayudará a tu vecino austríaco y otros... a entender lo que está pasando:

http://dolcacatalunya.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Cràcia fletxa Barcelona
17 de novembre de 2015, 00.29 h

#11 Más que Catalanopitecus deberías autodenominarte Españolopitecus. Para hablar sobre "las mentiras vertidas sobre el prosés" estarás más en tu salsa si participas en los foros de El Periódico, El País o la Vanguardia... Ya debes saber que la prensa española el la PRIMERA menos creíble de Europa, según un estudio de la universidad de Oxford, o sea que puede participar con comentarios sin estar enterado de nada. Con embestir contra el independentismo, "el prosés" como decís, es su... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Cromwell fletxa Alforja
16 de novembre de 2015, 21.12 h

Tornem a pensar en termes maniqueus, que veritablement han sigut els que s'han carregat el procés. En cap moment el senyor Mas, ni Junts pel Si es van arribar a creure que necessitarien les CUP, això els ha portat, no només a no entendre-les sinó a ignorar-les; no entenen que és un partit de base assembleària, per ells l'àgora de decisió és el Parlament , com si fos l'Assemblea de Catalunya, no comparteixo la seva visió de les institucions però ells no consideren prioritari ni els go... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
16 de novembre de 2015, 11.03 h

#15 On son els militants de Juntsxsí? A google ni surten, no ens podem quedar a les mans d'un partit assambleari, però si en un que no té ni assamblees? Algú s'imagina gobernant Catalunya a JxS? per que quan ERC digui la seva i els independents també a veure qui s'aclararà!! o es que hauran de fer el que digui el senyor Mas i CDC? no han votat això els catalans, crec.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Aleix fletxa Esplugues
16 de novembre de 2015, 06.24 h

#17 No, perdona. Si no som independents, a banda de l'oposició de l'estat espanyol, és per culpa dels botiflers de les CUP. Però què podíem esperar d'un Baños i d'un Fernández qualsevol...


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Josep Maria fletxa L'Hospitalet de Llobregat
15 de novembre de 2015, 23.51 h

No els he votat, no són la meva opció però els podem dir el que vulguem menys mentiders i traïdors.... des del primer moment han dit que no recolzarien la investidura d'Artur Mas. Ara només fan el que van dir... potser és que, en política no estem acostumats a veure una actuació així!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
La sargantana de maó fletxa casa meva. Vine a fotre'm fora
15 de novembre de 2015, 21.49 h

Ves per on, és aquí on es reuneixen els volskischen catalans més enfeixistats. Salutacions a l'Estimat Líder Artur.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 25
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Isabel C. fletxa Barcelona
15 de novembre de 2015, 21.49 h

#14 Prepotència, xuleria, i mirar només pel partit i no pel país... i a sobre complex de superioritat moral.

Els candidats de Junts x Sí no necessitem militar a cap partit. El nostre programa ha estat avalat per la immensa majoria dels partidaris de la independència. I si això li sumes el fet que la majoria dels unionistes tampoc han votat opcions que remotament s'assemblin al model de país i de com s'ha de dur l'economia que defensen les CUP, doncs penso que no esteu en situació ni d'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Xavier Peguera fletxa Argentona
15 de novembre de 2015, 21.32 h

Recomano als milers de Candidats de Junts pel Sí, a prendre la determinació de militar en CDC , ERC, MES o DC. Que exerceixin reponsablement i democràtica el seu dret a influir en les decisions que han de portar a un pacte per fer néixer la República Catalana, acomplint així el programa electoral que, si no vaig equivocat, es van comprometre a desenvolupar.
En cap cas recomano que es mantinguin una actitud de holiganisme fent pressing a la formació que no van votar, ni van oferir-se a s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.