directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 19:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 7 de setembre de 2017 15:41 h

El PPC alerta els ajuntaments que "no poden" cedir locals municipals per a l'1-O

Albiol demana que els batlles "no atenguin" les peticions del Govern

ACN Barcelona.-El PPC ha avisat els ajuntaments catalans que "no poden" cedir locals municipals per al referèndum de l'1-O. En un comunicat, la formació ha explicat que es dirigirà per carta als alcaldes catalans per avisar que no poden fer-ho perquè "vulnera la legalitat vigent i s'incorre en un delicte". El president del PPC, Xavier García Albiol, ha emmarcat aquesta iniciativa "en la permanent vigilància de la legalitat, la llibertat i la democràcia que fan tots els regidors populars al territori". Albiol ha demanat als batlles que "no atenguin" les peticions que ha fet arribar el Govern per carta sobre els locals de votació per l'1-O i que "en cap cas es col·labori de manera directa o indirecta en la preparació d'un referèndum il·legal".

L'escrit argumenta tres advertències, la primera de les quals avisa que qualsevol cessió d'espai per a l'1-O "atempta contra la legalitat vigent i incompleix les resolucions del TC". En segon lloc, afirma que el TC ha alertat tant els membres de la Mesa, com al Govern, de les seves responsabilitats, inclosa la penal, en cas que incompleixin allò ordenat per aquest tribunal. Per últim, la carta assenyala que la Secretaria d'Estat per a les Administracions Territorials ha enviat una comunicació als secretaris i interventors municipals dels ajuntaments "davant les possibles peticions de locals, dades censals i qualsevol altre forma de col·laboració en l'1-O perquè es compleixin la llei i les resolucions emeses pel TC".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.