directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 11 de juny de 2024 02:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 16 de maig de 2018 18:55 h

La plataforma d'eurodiputats UE-Catalunya veu en l'elecció de Quim Torra una "nova oportunitat pel diàleg"

El grup que integra més de 40 europarlamentaris de cinc grups polítics demana que s'aixequi el 155 i insisteix en una "solució política" i la fi de la "repressió"

ACN Brussel·les.-La plataforma Diàleg UE-Catalunya, que agrupa més de quaranta eurodiputats de cinc grups polítics, ha celebrat aquest dimecres l'elecció de Quim Torra com a nou president de la Generalitat. Segons han avançat a l'ACN, la plataforma considera que la seva elecció és una "nova oportunitat per iniciar el diàleg entre els governs català i espanyol". "Aplaudim la crida de Torra pel diàleg i l'aparent voluntat de Rajoy per trobar-se amb el nou president català", han assegurat des de la plataforma, insistint que el conflicte actual només pot ser resolt "a partir d'una solució política i la fi de la repressió". En aquesta línia, els eurodiputats han demanat també acabar amb la intervenció política i financera a Catalunya així com l'alliberament dels polítics presos i la retirada dels càrrecs "per seguir endavant". "També instem les institucions europees, com a guardianes dels tractats i els drets fonamentals dels ciutadans, a fer un gest de responsabilitat a favor del diàleg i per trobar una solució", han afegit. Per últim, els parlamentaris han valorat també la decisió del tribunal belga de rebutjar les euroordres contra Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret. "Genera seriosos dubtes sobre la consistència dels procediments judicials contra els líders independentistes", han conclòs.

La plataforma es va presentar al novembre al Parlament Europeu i l'integren parlamentaris de diferents grups polítics que inclouen entre els seus membres la filla d'un dels pares fundadors de la UE, la italiana Barbara Spinelli, la vicepresidenta dels socialdemòcrates a la cambra, Tanja Fajon o l'exministre d'Exteriors d'Eslovènia Ivo Vajgl.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.