directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 11 de maig de 2024 18:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 24 de juliol de 2018 16:01 h

El comuns avisen del "bloqueig" al Parlament i defensen un ple a finals de setembre

CatECP no posa "entrebancs" a la Mesa perquè la primera sessió plenària sigui del 2 al 4 d'octubre

ACN Barcelona.-La portaveu parlamentària de CatECP, Elisenda Alamany, ha advertit aquest dimarts que el Parlament viu en una situació de "bloqueig" pel desacord entre JxCat i ERC i "dins de JxCat", que afecta ara la celebració dels plens després de vacances. En roda de premsa a la cambra catalana, Alamany ha defensat que el mes de setembre ja hauria de ser "hàbil" per reunir l'hemicicle. Tot i això, els comuns no han posat cap "entrebanc" que el primer ple se celebri del 2 al 4 d'octubre, una setmana més tard de la data que ells defensaven. Mentre no hi hagi "seguretat jurídica" per com desenvolupar el ple –davant la suspensió de funcions dels diputats afectats per la interlocutòria del Tribunal Suprem- els comuns opten per no convocar-ne. Ara bé, alerten també que el Parlament no pot estar "gaire dies més tancat".

En aquest context, Alamany ha tornat a reclamar al Govern que participin a totes les reunions i als espais bilaterals amb l'Estat, de manera que no es deixi "cap cadira buida". Ho ha dit fent referència explícita a l'absència del conseller d'Economia, Pere Aragonès a la reunió del Consell de Política fiscal i financera de la setmana passada. Ho ha dit en parlar també de la nova direcció del PDeCAT, "entregat a l'estratègia de Puigdemont". De fet, Alamany ha assegurat que els congressos d'aquest cap de setmana –el PP ha situat Pablo Casado a la presidència- han servit per tal que les "dinàmiques de xoc i de bloqueig agafin volada". Veu una "guerra de clons" entre Casado i el líder de Cs, Albert Rivera, sobretot en una política de "terra cremada pel cas català" però també en temes socials i de família. D'altra banda, i en referència a la segona Enquesta de Violència Masclista a Catalunya, Alamany ha assegurat que es manifesten "dades demolidores", ja que hi ha hagut un increment d'un 8,4% en denúncies. En aquest sentit, la diputada de Catalunya en Comú ha subratllat que la meitat de les dones catalanes ha patit violència masclista i per aquest motiu ha rebutjat "retallar" en política de gènere.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.