directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 17:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 23 de setembre de 2018 23:49 h

Pérez de los Cobos acusa els Mossos d'avisar de l'arribada de la policia espanyola i la Guàrdia Civil durant l'1-O

El coronel admet l'ús de la força en la "immensa majoria" dels col·legis electorals, segons la seva declaració a l'Audiència Nacional difosa per TV3

ACN Barcelona.-El coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, qui fou designat coordinador policial l'1 d'octubre, acusa els Mossos d'Esquadra d'avisar de l'arribada de la policia espanyola als col·legis durant l'1-O i admet l'ús de la força en la "immensa majoria" dels centres electorals. Són dues de les respostes de la seva declaració com a testimoni davant l'Audiència Nacional el passat mes de febrer i ara difoses per TV3. "Els llocs d'actuació es van comunicant als Mossos d'Esquadra. Això sí, es van comunicant amb l'antelació justa per no entorpir la nostra actuació, tenint en compte el que sabíem que estava passant en alguns llocs que avisaven el personal", va afirma Pérez de los Cobos. Tot i això, el coronel de la Guàrdia Civil no concreta ni tampoc li demanen en quins llocs va passar això.

En paral·lel, Pérez de los Cobos també apunta contra el major Trapero i el culpa d'idear unes pautes d'actuació per als Mossos que són "el complement perfecte per no complir" amb el manament judicial. Sobre la seva tasca com a coordinador dels cossos policials, Diego Pérez de los Cobos s'espolsa responsabilitats i assenyala que no podia donar ordres a la policia catalana perquè es respectaven les competències del cos i estava estipulat que els cossos de seguretat espanyols actuessin si així ho requerien els Mossos. "Qui va tenir la direcció de l'operació conjunta?", pregunta Olga Tubau, advocada de la defensa del major Trapero. "Inicialment, la fiscalia i, posteriorment, la magistrada", respon Pérez de los Cobos. "La magistrada, des d'un punt de vista operatiu policial?", repregunta Tubau. "És a dir... a veure... la magistrada era qui dirigia les actuacions que van tenir lloc aquell dia, i a mi m'encarrega que coordini -exactament igual com havia fet el fiscal-, que coordini la feina dels tres cossos a efectes d'auxili i suports mutus", puntualitza amb dubtes el coronel de la Guàrdia Civil. Finalment, Pérez de los Cobos nega que tant la policia espanyola com la Guàrdia Civil vigilessin què estaven fent els Mossos d'Esquadra.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.