directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 08:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 23 d'octubre de 2018 16:21 h

Valtònyc publica un nou treball sorgit dels "33 dies exactes tancat a una casa sense poder sortir"

El raper mallorquí exiliat a Brussel·les publica 'Poemes per no tornar'

ACN Brussel·les.-El raper mallorquí Valtònyc ha publicat aquest dimarts 'Poemes per no tornar', un treball sorgit, com ha explicat ell mateix, de "33 dies exactes tancat a una casa sense poder sortir". El disc, amb cinc cançons amb lletra de Valtònyc i música instrumental d'ús lliure, és una retrospectiva personal feta des d'un lloc secret on diu que "no tornarà", i suposa "un adéu, un fins aviat per a ningú, per a tothom, a res, a tot". Registrat, mesclat i masteritzat a Brussel·les per ell mateix, 'Poemes per no tornar' té peces com 'Mimetisme', on el mallorquí parla d'un estiu "lluny de casa vivint un hivern cognitiu" o 'Sa cara oculta de sa pruna' on admet que no serà "políticament correcte en aquestes altures" i parla de treure el cava "si se carreguen un fatxa".

"Amb pocs recursos, poques coses a fer i molt a dir, vaig poder escriure sa majoria d'aquestes lletres\/poemes", explica Valtònyc en la presentació del disc. Les peces, amb un toc intimista, semblen explorar l'estat d'ànim de l'artista durant el seus dies "tancat", i mantenen el to reivindicatiu. "Tot és el mateix sense mi, seguirà tot rodant quan no siguis aquí, res mor, tot es transforma", diu a 'Mimetisme'. En una altra de les peces, Valtònyc es pregunta: "Ni jo mateix crec en jo mateix, i dò, per què ho fan ells?". L'artista canta que l'han fet "màrtir d'una causa justa" però que no és "la llum" de ningú. "Jo he vingut aquí per liar-la parda i punt", diu a les cançons. I afegeix: "Sóc un gilipolles, però he posat en dubte tot un estat". Valtònyc està exiliat a Brussel·les, Bèlgica. Un tribunal de primera instància va rebutjar l'euroordre emesa per la justícia espanyola contra ell, i ara el cas està pendent d'un recurs presentat per la fiscalia belga, que actua en nom de l'Estat espanyol. El jutge ha d'anunciar el 6 de novembre si accepta el recurs o avala la primera decisió judicial de rebutjar l'euroordre. En qualsevol cas, hi haurà opció a un últim recurs.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.