directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 15:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 29 d'octubre de 2018 17:23 h

L’Orfeó Català tanca la gira per la Xina amb un concert a l’aire lliure i 'El Rossinyol' xinès com a moment culminant

El cor ha ofert concerts a Xangai, Wuxi i Heifei, on s'han fusionat amb cors locals per interpretar peces populars catalanes i xineses

ACN Barcelona.-L'Orfeó Català ha posat punt i final a la seva primera gira per l'Àsia després d'una setmana on ha actuat en tres ciutats diferents amb un total de quatre concerts en territori xinès. El cor ha passat per Xangai, Wuxi i Heifei, i ha tancat la gira aquest diumenge amb un últim concert al Shanghai City Music Lawn, a l'aire lliure i amb la representació de la cançó popular xinesa 'Mo Li Hua' com a punt culminant de la cita. Aquest tema és l'equivalent català de 'El Rossinyol', que també han interpretat conjuntament amb el cor xinès BG Chamber Choir. D'aquesta manera, el cor xinès va esforçar-se per reproduir la lletra catalana el més fidelment possible, així com l'Orfeó va practicar la sonoritat xinesa. Segons ha informat aquest dilluns l'entitat, també van dur sardanes a dalt de l'escenari per apropar encara més la cultura catalana a la Xina.

En el marc del 20è aniversari del Festival d'Arts Internacional de Xangai, la gira va començar al Shanghai Oriental Art Center, la sala de concerts més gran de la ciutat asiàtica, amb més d’un 70% d’aforament complet. Amb la direcció de Simon Halsey, sotsdirecció de Pablo Larraz i amb Pau Casan al piano, l’Orfeó ha estrenat a les tres ciutats de la gira el 'Retaule de cançons populars' d’Albert Guinovart que el cor va encarregar al compositor especialment per l'ocasió.Els altres dos compositors catalans protagonistes del repertori han estat Pau Casals i Eduard Toldrà, amb 'O vos omnes', 'Nigra sum' i 'Festeig i Maig', que un petit grup de cantaires del cor ha ballat a l’escenari. Amb 'LEmpordà' d'Enric Morera un grup de cantaires també va mostrar la sardana a l’audiència. L’'An die Sonne' de Franz Schubert, i les peces corals d’Edward Elgar completaven el programa.De col·laboració entre l'Orfeó i el cor xinès BG Chamber Choir va sorgir una versió conjunta de 'El Rossinyol', així com l'equivalent popular xinès, 'Mo Li Hua'.Amb el mateix programa, el cor ha actuat també al Wuxi Grand Theater, un teatre d'arquitectura contemporània d'una ciutat de 4 milions d'habitants a l'oest de Xangai. La gira continuava dissabte a Hefei, ciutat de més de 8 milions, on l’Orfeó es va trobar un públic "entusiasmat i marcadament familiar", que va aplaudir especialment quan el cor va interpretar dues cançons populars xineses, ha explicat l'entitat en un comunicat. L’estada a la Xina del cor del Palau de la Música Catalana ha generat un "enriquiment i intercanvi cultural" amb els cantaires xinesos, han assegurat, i ha servit també per establir contactes amb el món empresarial xinès per a futurs projectes.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.