directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 22:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 30 d'octubre de 2018 21:01 h

USTEC-STEs creu que treure els punts per a germans d'exalumnes i celíacs és un "pedaç" per lluitar contra la segregació

CGT qualifica de "cosmètica" la mesura que vol aplicar el Govern en la pròxima preinscripció escolar

ACN Barcelona.-El portaveu del sindicat USTEC-STEs (IAC), Ramon Font, considera que la mesura que vol impulsar el Govern de cara a la pròxima preinscripció escolar de treure els punts per a germans i fills d'exalumnes i per a celíacs és un "pedaç" per lluitar contra la segregació escolar. "És un pedaç quan tens tota la vela esquerdada. S'haurien d'eliminar els concerts i la llibertat d'elecció de centre de les famílies", ha afirmat Font. Pedro Mercadé, de CGT Ensenyament, ha coincidit a assenyalar que és més aviat una mesura "cosmètica" i que aquest tipus de propostes "desvien l'atenció del que és realment necessari", amb referència sobretot a l'augment del finançament de l'ensenyament públic per millorar-ne la qualitat.

Preguntat per la mesura que vol impulsar el Govern, Font considera que "mentre les famílies puguin escollir centre, la segregació escolar difícilment desapareixerà, perquè hi ha diferents paràmetres culturals i socials que porten a concentrar classe mitjanes en uns centres i famílies desafavorides en uns altres". "És molt humà buscar el millor per al teu fill, però no es pot traslladar al col·lectiu perquè no tothom té les mateixes possibilitats i això genera desigualtats. Les polítiques hi són per corregir", ha afegit. Per la seva banda, Mercadé ha destacat que altres mesures i reivindicacions, com més pressupost per a l'ensenyament públic, poden "ajudar molt més" a lluitar contra la segregació escolar. Font i Mercadé han valorat la proposta en una roda de premsa per anunciar una jornada de vaga el 29 de novembre, que convoquen USTEC-STEs (IAC), ASPEPC-SPS i CGT, i han subratllat que les demandes que motiven la protesta, com més recursos per a l'ensenyament públic, servirien per avançar en aquest camí. El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts obrir un procés de consulta prèvia a l'elaboració d'una modificació del decret d'admissió de l'alumnat als centres educatius i aposta per treure els punts per a fills i germans d'exalumnes i per a celíacs amb l'objectiu de "potenciar la igualtat d'oportunitats en el marc de l'educació inclusiva".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.