directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 07:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 20 de novembre de 2018 13:34 h

Quinze investigats per una presumpta trama corrupta d'adjudicació de contractes públics de la Generalitat derivada del 3%

Segons la Guàrdia Civil, les investigacions han aconseguit demostrar la participació de "nombroses empreses públiques en l'entramat corrupte"

ACN Barcelona.-Quinze persones estan investigades per una presumpta trama corrupta d'adjudicació de contractes públics de la Generalitat que parteix de la investigació del cas 3%. La Guàrdia Civil ha fet registres i requeriments a empreses situades a Barcelona, Lleida, Bizkaia i Sevilla. En total, els agents han fet nou escorcolls en les seus de vuit companyies implicades i també en tretze despatxos professionals. Ara bé, segons la Guàrdia Civil, les investigacions han aconseguit demostrar també la participació de "nombroses empreses públiques en l'entramat corrupte". En aquest sentit, ha requerit a Infraestructures.cat, com a òrgan licitador i adjudicador, que entregui deu expedients objecte d'investigació, i a l'Autoritat Catalana de la Competència que aporti les actuacions que tingui relacionades amb aquest entramat d'empreses.

La investigació va començar amb l'anàlisi d'una sèrie de correus electrònics escrits entre 2008 i 2011 per part d'un dels investigats en el 'cas 3%', que fa referència a un presumpte finançament irregular de l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). A partir d'aquests correus, la Guàrdia Civil va comprovar que determinades empreses privades, "en connivència amb el sector públic de la Generalitat", s'haurien beneficiat del repartiment de diverses licitacions públiques. Les empreses acordaven la quantitat de les ofertes que s'haurien de presentar per excloure les companyies competidores, tot plegat, segons la Guàrdia Civil, amb la participació de "nombroses" empreses públiques de la Generalitat. Els investigadors van constatar diverses cites entre empresaris i adjudicataris per dirigir nombrosos expedients de contractació pública.La investigació està oberta pels delictes d'organització criminal, suborn, tràfic d'influències, prevaricació, finançament il·legal de partit polític, blanqueig i malversació.Entre les companyies que s'han escorcollat hi ha l'Associació d'Empreses d'Enginyeria i Consultories independents de Catalunya. Una desena d'agents de la Guàrdia Civil s'ha presentat a l'Autoritat Catalana de la Competència –ubicada a la Via Laietana- sobre les 10.20 hores, i han marxat a les 12.49 hores. A la porta hi ha arribat a haver quatre cotxes policials. Fonts de l'ACCO han explicat a l'ACN que s'ha facilitat als agents la documentació que havien requerit. Fonts del Departament d'Economia han insistit que no es tracta d'un escorcoll sinó d'un requeriment d'informació sobre un expedient. En el cas d'Infraestructures.cat, la Guàrdia Civil havia avisat aquest dilluns que aquest dimarts es presentaria a les dependències –al barri de Sarrià-.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.