directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 9 de maig de 2024 03:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 22 de novembre de 2018 15:50 h

Identifiquen una proteïna clau per tractar nou de cada deu càncers de pàncrees

L'estudi d'IDIBAPS i el Centre de Regulació Genòmica realitzat en models animals i mostres de pacients s'ha publicat a la revista 'Gut'

ACN Barcelona.-Investigadors de l'IDIBAPS i del Centre de Regulació Genòmica (CRG) publiquen un article a la revista 'Gut' on identifiquen una proteïna com a possible diana terapèutica en el tipus més freqüent de càncer de pàncrees, l'adenocarcinoma ductal, que representa el 90% dels tumors pancreàtics. L'estudi per determinar la funció de la proteïna i establir el seu mecanisme d'acció es va fer en models animals i amb mostres de pacients. Conclou que aquesta proteïna juga un paper clau en el creixement de les cèl·lules tumorals. Aquest tumor és la quarta causa de mort per càncer a tot el món. És un tumor molt agressiu que té un mal pronòstic amb els tractaments actuals. Les teràpies dirigides poden oferir una nova via per disposar d'estratègies més eficaces, segons exposa l'IDIBAPS en un comunicat.

L'estudi l'han coordinat Cristina Fillat, cap del grup Teràpia Gènica i Càncer de l'IDIBAPS, i Susana de la Luna, cap del grup de Senyalització i regulació gènica del CRG. Les proteïnes quinases regulen diferents vies de senyalització i la seva activació anormal juga un paper clau en la progressió del càncer.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.