directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 16:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 27 de novembre de 2018 13:10 h

Clam unànime de la Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus a favor de l’estació intermodal

El nombre de passatgers a la infraestructura del Baix Camp creixerà prop d’un 2% aquest any

ACN Reus.-La Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus es posiciona de forma unànime a favor de la construcció de l’estació ferroviària intermodal al sud de les instal·lacions, una infraestructura que, ara per ara, no entra en els plans del govern espanyol. Segons ha explicat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha decidit portar aquesta qüestió a la reunió d’aquest dimarts per constatar la unitat dels diferents actors territorials i reforçar les negociacions amb el ministeri. “La Generalitat i el territori no permetrem que no hi hagi aquesta infraestructura. El que avui no entra en la planificació a curt termini volem que es reverteixi i que l’estació es planifiqui com més aviat millor”, ha manifestat Gavín.

Gavín ha recordat que la connexió ferroviària d’alta velocitat per a l’aeroport es preveia al projecte original del corredor mediterrani i que és una reivindicació consensuada pel territori. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha dit que no es rendiran i que seran “contundents” a l’hora de demanar l’estació intermodal a Foment i Adif. Així mateix, Gavín ha insistit que la connexió ferroviària de l’aeroport és clau per al futur i beneficiarà projectes com el futur Hard Rock o PortAventura, que cada cop “aplana més l’estacionalitat”. El representat del Govern ha exposat també que Reus ha de ser “un pol d’intermodalitat” d’un gran territori i que no s’ha de renunciar a la connexió amb el Prat. L’acord l’han subscrit de forma unànime els integrants de la Taula Estratègica de l’aeroport: els ajuntaments de Reus, Tarragona, Vila-seca, Salou i Cambrils, la Cambra de Comerç de Tarragona, la Diputació de Tarragona, l’aeroport i el Departament de Territori i Sostenibilitat.Tímid creixement La Taula Estratègica també ha analitzat les xifres de passatgers de l’aeroport, amb 1.020.970 usuaris a finals del mes d’octubre, un 1,53% més que el mateix període de l’any anterior. Es preveu tancar l’exercici amb 1.035.000 passatgers. Pel que fa al 2019, les previsions apunten a uns 1.050.000 usuaris, el que suposaria un 2% més que enguany. Gavín ha valorat positivament que es consolidi “la tendència de creixement dels darrers tres anys”. A més, ha avançat que preveuen un augment de vols xàrters relacionats amb paquets turístics específics per a PortAventura amb clients europeus. Aquests vols, ha dit, no estan comptabilitzats en les previsions, amb la qual cosa l’increment de passatgers podria ser més alt. Pel que fa la quota de mercat de les companyies que operen a l’aeroport, Ryanair encapçala el rànquing amb un 36,5%. La segueixen Jet2, amb un 22,5%; TUI, amb un 21,99% i Thomas Cook, amb un 10,7%. Les rutes amb el Regne Unit són les més nombroses, però segons Gavín el Brèxit no els preocupa en excés. “Si hi ha algun canvi pot ser que no sigui significatiu i, si hi és, hi haurà els períodes d’adaptació necessaris perquè no sigui cap problema”, ha valorat.D’altra banda, Gavín ha explicat que Jet2 eixamplarà la temporada i l’any vinent començarà les operacions a l’abril. Per la seva banda, Ryanair començarà a operar les rutes amb Londres Southend i Gdansk, amb dos vols setmanals, d’abril a octubre. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha posat de relleu que l’aeroport té un component important d’estacionalitat degut a la planificació i les dinàmiques dels operadors turístics. Tot i això, ha insistit en la fortalesa de la destinació i en la intenció de seguir diversificant els mercats de l’aeroport de Reus. El Govern també estudia reforçar el transport públic i atreure fires del sector aeronàutic a la zona.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.