directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 13 de maig de 2024 01:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 28 de novembre de 2018 15:27 h

La Fiscalia s’oposa a la recusació de tots els membres del tribunal de l’1-O

Considera que les denúncies de manca d’imparcialitat dels jutges de l’1-O són fruit d'una “especulació gratuïta”

ACN Madrid.-La Fiscalia del Tribunal Suprem ha presentat aquest dimecres un escrit en què s’oposa a les recusacions plantejades per Carme Forcadell i Anna Simó contra el president de la Sala Segona del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, i també a les que Jordi Cuixart va presentar contra el propi Marchena i la resta de membres del tribunal que ha de jutjar l’1-O. Tal com va fer la setmana passada, quan va defensar “l’honestedat ètica i intel·lectual” de Marchena davant la recusació presentada per Oriol Junqueras i altres encausats, la Fiscalia s’oposa ara a la recusació del president de la Sala Segona i de la resta del tribunal adduint que es tracta d’una petició “peregrina i infundada” que “es basa en una especulació gratuïta” sobre la manca d’imparcialitat dels jutges.

Simó i Forcadell van presentar escrits de recusació contra Marchena després de la publicació del watsapp en què el portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, apuntava que amb el seu nomenament com a president del Tribunal Suprem controlarien “per darrere” la sala que jutjarà l’1-O. Totes dues argumenten que d’aquell missatge se’n desprèn un “suposat control” del PP sobre el propi Marchena, i per tant l’existència “d’indicis racionals i públics que la imparcialitat de Marchena pot estar afectada per determinades posicions polítiques”.Cuixart, a més de recusar Marchena per aquest motiu, demana que també s’aparti els sis magistrats del tribunal. Ho feia en base a la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) que va donar la raó a Arnaldo Otegi reconeixent que se li va vulnerar el dret a un judici just per la presència al tribunal d’una magistrada que no era imparcial”. En el cas de Marchena, com ja va dir la setmana passada, la Fiscalia sosté que són consideracions “genèriques” sense cap “justificació” que “només busquen entelar l’honorabilitat de la justícia espanyola”. Segons la Fiscalia, es tracta d’una recusació “especulativa i arbitrària” que no té base legal.Pel que fa a la recusació contra la resta de jutges, l’escrit de la Fiscalia demana que es “rebutgi de pla” la petició perquè no hi ha –al seu entendre- cap causa que fonamenti la recusació ni fets que li serveixin de fonament. “Si la causa de la recusació de l’Excel·lentíssim President (Marchena) resulta peregrina i infundada perquè es basa en l’especulació gratuïta d’un tercer”, segons la Fiscalia, també ho és la de la resta de magistrats que integren la sala.I és que segons la Fiscalia “no n’hi ha prou que els dubtes o sospites sobre la imparcialitat d’un jutge sorgeixin a la ment de qui recusa, sinó que cal determinar, cas a cas, si tenen consistència” i ara per ara “és obligat concloure que en els sis membres recusats no concorre cap causa que pugui sustentat la seva contaminació subjectiva”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.