directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 07:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 28 de novembre de 2018 15:38 h

Barcelona Oberta proposa crear un consorci de promoció comercial per abordar els reptes de ciutat

El president de l'entitat d'eixos comercials demana més col·laboració entre empresaris i administracions per "lligar problemàtiques" abans que siguin "endèmiques"

ACN Barcelona.-Barcelona Oberta ha proposat crear un consorci de promoció comercial per abordar els reptes de la capital catalana amb les principals entitats públiques i privades. L'entitat, formada per associacions i eixos comercials turístics de la ciutat, ha presentat aquest dimecres el manifest 'La Barcelona que volem' durant la quarta edició de la trobada 'Summit Barcelona Oberta: I love BCN', en el qual demana més col·laboració entre empresaris i administracions per "recuperar la confiança" en el sector públic i concretament en el consistori, així com la "il·lusió" per la ciutat. En declaracions a l'ACN després de l'acte, el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, ha assegurat que la capital catalana necessita "lligar moltes problemàtiques" que cal "gestionar entre tots" abans que esdevinguin "endèmiques".

Una eina per fer-ho seria crear el consorci, una iniciativa que, segons Jené, podria liderar la Cambra de Comerç de Barcelona. "Volem posar en valor la força dels empresaris, som part de la solució no part del problema", ha remarcat el president de l'entitat, que ha insistit que cal construir "ponts suficients" per "assolir els reptes de la ciutat des de l'àmbit comercial". Entre els temes a abordar, la digitalització, la gestió del Nadal, la mobilitat o la venda ambulant il·legal. "Creiem que hi ha una gran dispersió de temes" que cal "treballar de manera seriosa" i conjunta entre empresaris, societat civil i classe política. En aquest sentit, el consorci esdevindria una eina per "treballar d'una manera orientada i professionalitzada", segons ha dit Jené. El president de Barcelona Oberta ha lamentat que hi ha temes, com el 'top manta', que només es tracten de manera "voluntària" per associacions sense un abordatge global quan caldria "col·laboració" i "coresponsabilitat". Per això, Jené ha demanat "voluntat per part del consistori" barceloní perquè la col·laboració entre empresaris i administracions es pugui dur a terme. De fet, el manifest critica la "falta de credibilitat" de la classe política."La ciutat funciona molt bé"L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, han clausurat la trobada d'aquest dimecres al matí a 'El Molino'. Colau ha demanat "no perdre de vista que en general i malgrat les dificultats la ciutat funciona molt bé i manté la seva capacitat dinàmica, innovadora i de projecció". Tanmateix, l'alcaldessa de la capital catalana ha reconegut que convé parlar dels "reptes que generen incerteses i angoixes". Per la seva banda, Chacón també ha assegurat que cal "treballar conjuntament", cosa que ja s'està fent, segons ha apuntat la consellera d'Empresa, i ha afirmat que el departament no defugirà els "deures" que ha de fer i ha promès al sector del comerç que sentiran la Generalitat "al costat. L'acte també ha comptat amb les intervencions d'empresaris, periodistes i alguns dels líders dels grups municipals de Barcelona.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.