directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 19:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 4 de desembre de 2018 19:22 h

Un estudi descriu la dinàmica de la cromatina durant la regeneració d'òrgans i teixits

La investigació, liderada per científics de la UB, és portada de la revista 'Genome Research'

ACN Barcelona.-Un estudi elaborat des del Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística i de l'Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (UB) descriu la dinàmica de la cromatina durant la regeneració d'òrgans i teixits. L'estudi, que ha estat portada de la revista 'Genome Research', combina les anàlisis genètiques clàssiques amb noves tècniques d'estudi de la cromatina mitjançant seqüenciació d'alt rendiment. D'aquesta manera, indiquen els responsables de la investigació s'ha aportat una "nova perspectiva" al camp de la medicina regenerativa.

Els autors han estudiat l'ala de la mosca del vinagre en diferents moments de la regeneració i han identificat els gens que s'expressen diferencialment durant el procés. Gràcies a l'anàlisi comparativa amb ratolins i peixos zebra, els autors també han descobert un grup de gens involucrats a la regeneració i conservats entre totes aquestes espècies. "Conèixer quins gens hi ha en comú en organismes capaços de regenerar ens pot ajudar a entendre què és necessari per activar la regeneració en organismes amb capacitats regeneratives més restringides, com ara els humans", comenta Elena Vizcaya-Molina, de la UB.Per primera vegada també s'ha descobert tres tipus diferents d'elements reguladors relacionats amb la regeneració: els que incrementen l'activitat durant la regeneració, els que són reutilitzats d'altres estadis del desenvolupament o d'altres teixits i, finalment, un grup d'elements exclusius de la regeneració. "Aquests elements reguladors són seqüències d'ADN capaces de dirigir i modular l'expressió dels gens", ha explicat Vizcaya-Molina. A més, els autors han descobert que aquests elements poden ser activats per alguns dels gens conservats entre les tres espècies estudiades.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.