directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 03:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 7 de desembre de 2018 11:08 h

El Departament d'Ensenyament passa a denominar-se d'Educació des d'aquest divendres

La iniciativa segueix els paràmetres internacionals i de la Unesco referents al dret a l'educació

ACN Barcelona.-El Departament d'Ensenyament passa a denominar-se, a partir d'aquest divendres, Departament d'Educació, després que el Consell Executiu aprovés el canvi aquest dimarts passat i s'hagi publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Aquesta no és la primera vegada que es fa aquest canvi. El primer cop que es va dir Departament d'Educació va ser amb els governs tripartits. El Govern de Mas va recuperar la denominació d'Ensenyament i ara, amb el conseller Josep Bargalló al capdavant, torna a canviar de nom.

Segons el Govern, el canvi de nom al Departament d'Ensenyament es fa en coherència amb la terminologia que s'utilitza en la Llei d'educació de Catalunya i la Generalitat s'adapta a la terminologia internacional i acadèmica més utilitzada, ja que "remet a una concepció moderna de les polítiques educatives, les quals van més enllà de l'adquisició de coneixements acadèmics" per anar cap a "la necessitat de tenir una visió integral de l'educació, també des de la perspectiva de caràcter social i professional, orientada al ple desenvolupament de la personalitat, amb respecte als principis democràtics de convivència i als drets i llibertats fonamentals". Aquesta homologació també es troba en les pròpies sigles de l’Unesco, organisme internacional que vetlla per garantir el dret a l’educació i, alhora, és el concepte que utilitzen la majoria de ministeris dels estats propers, començant per la pròpia Unió Europea amb la Comissió d’Educació, Cultura, Joventut i Esport. La modificació tindrà un cost mínim des del punt de vista econòmic, atès que els principals canvis seran a nivell d’actualització de les aplicacions digitals. Es formalitzarà en la placa identificativa de la seu central del Departament, a la Via Augusta de Barcelona, però no es modificaran les plaques ja existents a escoles i instituts d’arreu del país, almenys fins que les actuals es malmetin i pertoqui renovar-les. De fet, algunes plaques encara conserven el nom de Departament d'Educació de l'anterior etapa. Així mateix, la papereria del Departament amb el nou logotip s’anirà encarregant a mesura que l’actual es vagi gastant. El canvi de nom immediat es farà en totes les aplicacions digitals. Aquetes mesures entren dins del pressupost de la Direcció de Serveis.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.