directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 22 de maig de 2024 16:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 13 de desembre de 2018 13:22 h

Buch diu que la seguretat per a Pedro Sánchez serà la mateixa que si vingués Merkel o Macron

El conseller diu que els Mossos protegiran els ministres i els manifestants a l'espai que esculli el govern espanyol

ACN Barcelona.-El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que les reunions que es fan amb altres cossos de seguretat davant la presència, el proper 21 de desembre, del president espanyol, Pedro Sánchez, i el Consell de Ministres a Barcelona, seran les mateixes que si vingués Angela Merkel o Emmanuel Macron. Pel que fa a si la trobada s'ha de celebrar a la Casa Llotja de Mar o no, el conseller ha dit que no li pertoca als Mossos dir on s'ha de fer la reunió, però sí que sempre fan una "revisió crítica de cada operatiu i de cada lloc on es fa una trobada d'aquestes característiques". En aquest sentit, ha dit que els Mossos d'Esquadra estan "plenament capacitats" per garantir la seguretat del president espanyol, els ministres i "les persones que vulguin anar als entorns" al lloc que decideixi el govern espanyol.

Buch ha indicat que el Consell de Minsitres té el seu propi cos de seguretat i que hi haurà "coordinació" entre els diversos cossos com es fa sempre. Aquesta coordinació serà "en funció de les competències que tenen", que els Mossos "compliran escrupulosament com han fet fins el dia d'avui, i ho faran amb èxit", ha assegurat. Davant un esdeveniment d'aquestes característiques "hi ha moltes reunions prèvies", el que és "una forma normal i habitual de treballar".En el marc de la protesta d'agents del cos de Mossos d'Esquadra per les reivindicacions laborals que va d'aquest dimecres al davant de la seu de la Conselleria d'Economia, es van sentir crits a favor d'una "grip blava", en referència a una hipotètica baixa col·lectiva dels agents pel dia 21 de desembre, quan està previst el Consell de Ministres a Barcelona. En aquest sentit Miquel Buch ha exposat que "en cas que es necessiti un nombre de policies i no els tinguis" es pot demanar que "ningú pugui fer festa". Ha dit que aquesta "eina" que es fa servir als atemptats del 17 d'agost. Ha indicat que a hores d'ara no s'ha pres aquesta decisió, però d'aquí al dia del Consell de Ministres a Barcelona "encara queden vuit dies".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.