directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 13:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 18 de desembre de 2018 19:51 h

El Parlament manifesta el caràcter "antidemocràtic" de la Constitució per no reconèixer el dret a l'autodeterminació

El ple aprova una moció que dona suport als manifestants de les concentracions de divendres i als "presos polítics"

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat aquest dimarts una moció presentada per la CUP que insta la cambra a manifestar el caràcter "antidemocràtic" i "antisocial" de la Constitució en considerar que no reconeix el dret a l'autodeterminació i "separa i divideix" nacions històriques. En el mateix punt, la moció sosté que el Cap d'Estat es construeix de forma hereditària en els descendents del rei emèrit Joan Carles. Amb els vots a favor de JxCat, ERC, CatECP i CUP i els contraris de Cs, PSC i PP, el text també lamenta que no es possibiliten altres formes d'organització que "no sigui el capitalisme". Finalment, en un altre punt, aprovat amb els vots de la majoria independentista i l'abstenció dels Comuns, la moció manifesta tot el suport als "presos polítics", "exiliats" i als manifestants de les concentracions d'aquest divendres coincidint amb el consell de ministres a Barcelona.

La moció aprovada també reclama al Parlament manifestar que la Carta Magna, la Llei d'Amnistia i els 'Pactes de la Moncloa' van constituir acords i normes de la Transició, "sense que els mateixos fossin garantia dels drets democràtics, socials i nacionals del nostre poble".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.