directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 1 de maig de 2024 04:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 24 de desembre de 2018 15:08 h

El Cant de la Sibil·la del Cor Francesc Valls s’interpreta per desè any seguit a la Catedral de Barcelona

En aquesta edició s'estrenen Josep Soler i Mariona Vila com a compositors convidats

ACN Barcelona.-El Cant de la Sibil·la del Cor Francesc Valls s’interpretarà aquesta nit per desè any consecutiu a la Catedral de Barcelona, just abans de la Missa del Gall presidida per l'Arquebisbe Joan Josep Omella. Prèviament, al Cant de la Sibil·la, es resarà l’ofici de lectures del Dia de Nadal. En aquesta edició s'estrenen Josep Soler i Mariona Vila com a compositors convidats. La interpretació d'enguany coincideix amb el 15è aniversari del Cor Francesc Valls i en què farà 10 edicions de la recuperació de la versió historicista del Cant de la Sibil·la. Aquesta serà la última edició en la qual la contralt Eulàlia Fantova interpretarà com a solista el Cant de la Sibil·la.

Com acostuma a ser tradició, el Cor encarrega a un autor de prestigi una revisió contemporània del Cant de la Sibil·la. Aquest any se li ha encarregat al compositor vilafranquí, Josep Soler. Els llistat de compositors que ja han rebut l’encàrrec per a revisar el Cant de la Sibil·la són Jordi Cervelló, Josep Vila, Vic Nees, Narcís Bonet, Xavier Pagès-Corella, Johan Dujick, Bernat Vivancos i Joan Magrané. En declaracions a l'ACN, el director del Cor, Pere Lluís Biosca, ha explicat que Soler ha creat "la resposta més curta que s'ha fet en aquests deu anys, que no és estrictament a cappella, sinó que té una introducció i una part final amb orgue". Així mateix, la novetat per aquesta desena edició del Cant de la Sibil·la és l’encàrrec també de la versió del 'Liber Generationis' de l’inici del Cant a la compositora barcelonina Mariona Vila. Biosca ha ressaltat que "és la primera vegada que s'encarrega una obra a una compositora i és la primera vegada que es fa el 'Liber Generationis'". Aquesta serà l'última edició en la qual la contralt Eulàlia Fantova interpretarà com a solista el Cant de laSibil·la. Fantova ha representat aquest rol des de la seva recuperació assolint un gran èxit cada any per part de la crítica i el públic.Drama sacre popularEl Cant de la Sibil·la és un drama sacre que es va deixar de representar a la Seu barcelonina l’any 1575. La Sibil·la és un personatge femení vestit a l'antiga amb riques vestidures i que amb una espasa a la ma, anuncia l’Apocalipsi. El Cor de Cambra Francesc Valls el va recuperar l’any 2009 i des d’aleshores el representa de manera ininterrompuda. Biosca ha recordat que la connexió "amb l'Edat Mitjana i el començament del Renaixement segueix funcionant" i s'ha convertit en "un acte popular per la recreació històrica i pel tipus de text i de música".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.