directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 13:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Priorat doble fletxa Dijous, 3 de gener de 2019 21:51 h

Torra, als que amenacen amb un nou 155: "No deposaran mai més cap Govern perquè no ens rendirem"

El president de la Generalitat defensa que la fórmula passa "pel mandat democràtic, per no rendir-se i per tornar-hi fins aconseguir-ho"

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha dirigit als que amenacen amb un nou 155 a Catalunya per advertir-los que no deposaran mai més cap Govern. "No ens rendirem", ha afegit el president català en el marc de l'acte a Falset de presentació del llibre 'Antoni Vidal i Talarn i Pere Joan Barceló (Carrasclet). Dos defensors de la terra (1700-1720)', obra pòstuma de l'historiador Antoni Muñoz. Torra s'ha referit al 2019 com l'any de "l'esperança" i ha fet una crida a tenir confiança. I és que segons el president de la Generalitat, Catalunya té la fórmula i passa "pel mandat democràtic, per no rendir-se i per tornar-hi fins aconseguir-ho".

Torra ha afirmat que els que amenacen Catalunya amb un altre 155 pretenen fer un "cop d'estat" i els ha respost: "No els ho podem tolerar, ni més atacs a la democràcia". Des del Teatre l'Artesana de Falset, Torra s'ha referit al 2019 com l'any de "l'esperança" i ha reivindicat que la fórmula va ser "la unitat de l'1 d'octubre del 2017, de tota la gent, de tots els partits de totes les institucions, i també la defensa del 3 d'octubre". Segons ha explicat, és conscient que és la lluita pels drets civils, socials i nacionals la que portarà la República, i no a l'inrevés. Per això, ha demanat que es lluiti per aquests drets fins aconseguir-la. "Tenim davant nostre un moment històric, un moment de dignitat nacional com serà el judici", ha afegit referint-se a la causa oberta contra els líders independentistes per l'1-O.Sobre el llibre presentat aquest dijous al vespre, Torra ha lloat la figura d'Antoni Muñoz i s'hi ha referit com "un home extraordinari i un historiador molt acurat que ha deixat petjada". I ha posat en valor que l'historiador narri en la seva obra l'última victòria dels catalans contra els borbònics. Uns fets que, segons Torra, són desconeguts per molts catalans.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.