directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 00:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimarts, 29 de gener de 2019 13:35 h

Barcelona redueix la desigualtat i recupera classe mitjana gràcies a la baixada de l'atur i la pujada dels salaris

La renda al barri més ric és 6,4 vegades superior a la del més pobre

ACN Barcelona.-Barcelona ha reduït les desigualtats i ha recuperat lleugerament la classe mitjana en el 2017, segons indica l'informe de la Distribució Territorial de la Renda Familiar Disponible per càpita de Barcelona. La baixada de l'atur i la pujada dels salaris són les causes que expliquen el decreixement de les desigualtats i la recuperació de la classe mitjana respecte als anys anteriors, segons ha explicat la cap del departament d'estadística de l'Oficina Municipal de Dades, Maria Jesús Calvo. Les xifres pel que fa a desigualtat, però, es mantenen encara superiors a les d'abans de la crisi. Els barris que representen els extrems pel que fa a la renda són Pedralbes i Ciutat Meridiana. El primer té una renda 6,4 superior a la del segon.

La renda familiar disponible a la ciutat és de 21.890 euros per càpita el 2017, un 2,9% superior a l'any anterior. Segons l'informe, més del 50% de la població de la ciutat viu en un barri de renda mitjana el 2017, cosa que no passava des del 2009.La classe mitjana es recupera lleugerament Seguint la tendència iniciada l'any 2016, les classes mitjanes continuen guanyant pes l'any 2017 i el desplaçament de la població cap a estrats de renda inferiors s'ha frenat. La majoria de la població viu a barris de renda mitjana. La xifra se situa en el 52,9%, 5,1 punts per sobre de la del 2016. El 30,4% viu a barris de renda baixa, mentre que el 16,7% ho fa a barris de renda alta. Respecte a l'any anterior, la xifra de persones que viuen a un barri de renda alta es manté estable i incrementa només una dècima el 2017. Pel que fa als que viuen a un barri de renda mitjana, la diferència d'un any a un altre és de cinc punts, mentre que en un barri de renda baixa és de cinc punts. Malgrat la millora pel que a les persones que viuen en barris de renda baixa, la xifra dels que ho fan a zones de renda molt baixa el 2017 encara triplica la del 2007. Set barris es desplacen a una renda superior L'informe apunta que només set barris han variat de renda el 2017, tot i que tots ho fan a una de superior. Són Sagrada Família, Sants-Badal, la Bordeta, Porta, Bon Pastor, el Parc i la Llacuna del Poblenou i Provençals del Poblenou. Pel que fa al nivell de renda segons els districtes, Sarrià-Sant Gervasi encapçala una llista que tanca Nou Barris. En el grup de les rendes més altes es troben Sarrià Sant Gervasi i Les Corts, que superen en un 82,8% i un 37,3% respectivament la mitjana de la ciutat. En el segon grup es troben l'Eixample i Gràcia, que depassen la mitjana de la ciutat en un 22,4% i en un 5,3%. En el tercer grup se situen els districtes de Sant Martí, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella, Horta- Guinardó i Sant Andreu, mentre que Nou Barris tanca la llista, tal com ha succeït en els últims 16 anys. El govern municipal celebra la reducció de les desigualtats El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha considerat una "bona notícia" que s'estigui reduint la desigualtat a la ciutat. Ha remarcat que un dels "grans tresors" de Barcelona és la cohesió social i ha apuntat que una manera de combatre l'extrema dreta és "garantint la seguretat als barris". Pisarello ha atribuït aquesta dada a la caiguda de l'atur i a l'increment dels salaris, però també a les polítiques socials de l'Ajuntament. "Sabíem que això tard o d'hora s'havia de notar", ha dit el primer tinent d'alcaldia, que ha reconegut que encara "hi ha molta feina a fer" en matèria de desigualtat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.