directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 19:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 30 de gener de 2019 09:50 h

Torrent aposta per la "unitat d'acció" a les municipals i protegir la "pluralitat ideològica" de l'independentisme

El president del Parlament recorda a Sánchez que les condicions per aprovar els pressupostos de l'Estat són moviments antirepressiu i uns comptes socials

ACN Barcelona.-El president del Parlament, Roger Torrent, aposta per la "unitat d'acció" a les eleccions municipals del maig, i no per candidatures unitàries de l'independentisme. En una entrevista a la Cadena Ser aquest dimecres al matí, Torrent ha dit que cal protegir la "pluralitat ideològica" del moviment republicà i fomentar la "riquesa" dels "matisos", una recepta que -segons afirma- ha fer avançar i créixer l'independentisme. D'altra banda, el president de la cambra ha recordat al cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, que les condicions per aprovar els pressupostos de l'Estat són moviments en la línia "antirepressiva" i que els comptes siguin socials.

Sobre les municipals, Torrent ha afegit que no s'ha de confondre aquesta "unitat d'acció" amb la "uniformitat", ja que l'aposta guanyadora és dialogar amb ciutats que tenen una ideologia o una altra, però que cal sumar al projecte independentista.Així mateix, el president parlamentari ha subratllat que el seu partit, ERC, aposta pel diàleg i la negociació, preguntat sobre la unilateralitat. A més, Torrent ha afirmat que Esquerra es presentaria a les properes eleccions espanyoles per explicar i el seu projecte polític: "No ens fan por les urnes, volem democràcia i votar en qualsevol circumstància".En clau del govern espanyol, Torrent ha dit que l'escenari actual és com una "segona volta" de la moció de censura del PSOE que va permetre fer fora el PP de Mariano Rajoy de la Moncloa: "Hem de plantejar-nos de què va la legislatura, i quin és el plantejament de PSOE i Sánchez sobre el conflicte català". En aquesta línia, el president del Parlament ha recordat que les condicions "clares i meridianes" per aprovar els pressupostos és que hi hagi moviments en la línia "antirepressiva" i que els comptes siguin socials."Al final es tracta de fer política i donar respostes", ha subratllat Torrent, que ha dit que seria "preocupant" que "l'única alternativa" que posés Sánchez damunt la taula és la "por" a un tripartit de dretes, en referència al pacte andalús entre PP, Cs i Vox. Així doncs, Torrent creu que el president espanyol ha de decidir si vol "deixar-se segrestar pel marc conceptual" o bé fer "d'estadista".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.