directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 04:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 4 de febrer de 2019 14:13 h

Foment del Treball critica que la vaga general del 7 de febrer de la Intersindical-CSC té "motivacions polítiques"

La patronal no presentarà cap recurs judicial contra la convocatòria a l'espera de la sentència del Tribunal Suprem sobre la legalitat del 8-N

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha criticat que la vaga general convocada per la Intersindical-CSC per al dijous 7 de febrer té "motivacions polítiques" i és "aliena als interessos professionals dels treballadors". "S'evidencia una vegada més, amb aquesta desconvocatòria parcial quan han vist que l'inici del judici [de l'1-O] no és el dia 5 [de febrer] si no que és el dia 12, que qualsevol convocatòria feta per aquest sindicat té una connotació política i no laboral", ha afirmat aquest dilluns el director de Relacions Laborals de la patronal, Javier Ibars, en roda de premsa després de la presentació del XII Informe del Mercat Laboral i Negocació Col·lectiva.

Segons Ibars, es tracta d'una "vaga il·legal" com la del 8 de novembre de 2017 però ha explicat que aquest cop l'organització empresarial no demandarà el sindicat, a l'espera de la resolució del Tribunal Suprem sobre la legalitat del 8-N. La patronal va denunciar el sindicat minoritari en considerar que el 8-N tenia "motivacions polítiques". El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va sentenciar que la vaga havia estat legal i la va definir com a vaga "mixta".La patronal va recórrer la resolució del TSJC davant del Tribunal Suprem, que està pendent de pronunciar-s'hi. En aquesta ocasió, la Intersindical-CSC va convocar vaga els dies 5, 6 i 7 de febrer però finalment només ha mantingut la convocatòria el tercer dia previst. El sindicat minoritari ha justificat l'aturada per denunciar un context de "vulneració de drets democràtics" i ha assegurat que els motius de la convocatòria són laborals. Concretament, la vaga del 7 de febrer manté els mateixos motius de l'aturada de dues hores que el sindicat va convocar el passat 21 de desembre. La derogació completa de la reforma laboral del 2012, un salari mínim català de 1.200 euros mensuals, la recuperació de les lleis socials aprovades pel Parlament i aturades al Tribunal Constitucional, la plena igualtat de gènere als centres de treball i l'avenç cap a un model de funció pública de qualitat, entre d'altres.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.