directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 00:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 4 de febrer de 2019 14:34 h

El PP demana la compareixença de Sánchez al Congrés per Veneçuela i li retreu "deslleialtat"

Maroto lamenta que no hagi respost preguntes sobre una "qüestió d'Estat" i que no hagi consultat l'oposició

ACN Madrid.-El PP ha anunciat que demanarà la compareixença del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés perquè expliqui la posició sobre Veneçuela i li retreu "deslleialtat" per no haver buscat el consens de l'oposició. El vicesecretari d'organització del PP, Javier Maroto, creu que la posició de Sánchez demostra "falta de lideratge" i que només ha servit per permetre que Nicolás Maduro tingui "més temps per preparar-se". A més, ha retret a Sánchez que no hagi participat a les manifestacions de veneçolans que viuen a Espanya i que no hagi respost preguntes de periodistes. "Un president que no atén a preguntes sobre qüestions d'Estat és que té alguna cosa que no vol dir. El portarem al Congrés perquè contesti", ha reblat.

Després que el president Pedro Sánchez hagi reconegut aquest dilluns Juan Guaidó com a "president encarregat" de Veneçuela, el PP ha considerat que és una posició "ambigua" que arriba tard i que demostra una "falta de lideratge i de deslleialtat". Per a Maroto és una actitud deslleial que Sánchez per fixar posició sobre Veneçuela no hagi despenjat el telèfon per parlar amb els partits de l'oposició i ha afegit que això no ho fa ningú a Europa. A més, el dirigent dels populars ha contrastat aquesta actitud amb la del govern de Rajoy que, segons ha defensat, va buscar un consens amb els altres partits per fer front a la situació a Catalunya.Maroto ha volgut diferenciar la posició de Sánchez amb la d'altres caps d'estat europeus que aquest dimarts estan reconeixen Guaidó. Segons el dirigent del PP, la majoria de primers ministres, a diferència de Sánchez, han assistit amb normalitat a les protestes al carrer acompanyant els veneçolans dels seus països, i d'altra banda, cap primer ministre ha eludit preguntes dels periodistes. D'aquesta manera, s'ha referit al fet que l'anunci s'hagi fet a través d'una declaració institucional de Sánchez sense preguntes.Líders independentistes presos i pressupostosAra que els líders independentistes presos són en centres penitenciaris espanyols, Maroto ha demanat a Sánchez que els atengui "sense privilegis" tenint en compte que són "amics dels socis de govern".Després que ERC hagi anunciat que aquest dimarts presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de l'Estat, Maroto ha considerat que és una demostració més que el president espanyol està lligat "de peus i mans" pels que tenen un problema o "odien" Espanya i ha afegit que aquest és el resultat quan algú ha d'aprovar els pressupostos amb qui odia Espanya.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.