directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 00:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 9 de febrer de 2019 11:15 h

Renfe preveu que el servei de trens estigui interromput tot el cap de setmana

L'operadora estableix un pla de transport alternatiu entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa per l'R4 i entre Sant Vicenç de Castellet i Calaf per l'R12

ACN Castellgalí.-Renfe preveu que el servei de trens entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa de l'R4 i entre Sant Vicenç de Castellet i Calaf de l'R12 estigui interromput tot el cap de setmana després del xoc frontal d'aquest divendres al vespre, que va causar un mort i sis ferits greus. Els Mossos d'Esquadra han acabat aquest dissabte al matí de treballar en els combois per investigar les causes del sinistre i Renfe iniciarà ara l'encarrilament dels vagons. Mentrestant, s'ha establert un pla de transport alternatiu per carretera, segons ha confirmat Antonio Carmona, portaveu de l'operadora a l'ACN.

Carmona ha volgut deixar clar que, malgrat l'accident, és "segur" viatjar en els trens de Rodalies, un servei que diàriament posa en servei un miler de combois i trasllada milers de catalans. Així mateix, també ha afirmat que el funcionament en contra contrària a la circulació habitual en una via és "normal" i el què cal aclarir és "per què va coincidir a la via amb un altre tren". "Evidentment, alguna cosa va fallar", ha reblat. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha apuntat que l'accident de trens a Castellgalí (Bages) es va produir "per un concatenació d'errades tant de senyalització automàtica com d'errades de comunicació manuals entre els trens i el centre de control", en una entrevista al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio. El conseller de Territori ha atribuït el sinistre a la falta d'inversions, ja que a la "xarxa ferroviària catalana hi falta una injecció important de milions".Un mort, sis ferits greus i quinze lesionats de gravetat menorLa conductora d'un dels combois implicats en el xoc frontal, de 26 anys, va resultar morta. El cos va ser excarcerat a quarts de cinc de la matinada. A més, també hi ha sis ferits greus, 15 persones ferides amb lesions de gravetat menor i 37 ferides lleus. A més, per la zona habilitada pels equips d'emergències, hi han passat 47 persones més, que han marxat pel seu propi peu. Entre els dos combois hi havia 400 passatgers, segons va informar Renfe.Protesta contra l'accidentUn grup d'usuaris de Rodalies han convocat a través de les xarxes socials una protesta en contra de l'accident de tren a Castellgalí i conviden els passatgers a negar-se a pagar bitllets a partir de dilluns. Entenen que el xoc frontal entre els dos combois és un "punt d'inflexió". També s'ha convocat ja una manifestació dilluns a Manresa.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.