directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 09:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 13 de febrer de 2019 15:31 h

The independent condemna la causa contra els independentistes per ser "un ultratge als drets humans"

El rotatiu britànic creu que la declaració d'independència va ser "un error", però veu "vergonyosa" la reacció del govern espanyol

ACN Brussel·les.-L'editorial del diari britànic The independent d'aquest dimecres condemna la causa contra els independentistes per ser no només "un ultratge als drets humans", sinó també un "terrible error". En la seva columna d'opinió d'aquest dimecres, el rotatiu reconeix que el moviment independentista "no sempre ha gestionat la seva campanya de la manera més efectiva". Així, creu que el referèndum de l'1-O no va ser "un bon mandat" i la declaració d'independència "imprudent". Tot i això, critica que la resposta del govern espanyol ha sigut "vergonyosa" i que els càrrecs que s'imputen als líders independentistes són "clarament polítics".

"Hauria de remoure la consciència de tots els espanyols i europeus que Carles Puigdemont, president de la suposada república separatista, hagi hagut de marxar del país", afirma l'editorial.La línia editorial de The independent creu que, si els 12 acusats són condemnats, és "quasi segur" que el Tribunal Europeu de Drets Humans reconeixerà "el seu dret a la llibertat d'expressió pacífica".Crítica a SánchezEl rotatiu britànic també carrega contra la gestió de l'executiu socialista de la crisi catalana. Per The Independent, el president Pedro Sánchez "hauria d'adonar-se" que el judici de l'1-O "no és la millor manera per derrotar les demandes independentistes"."Si el primer ministre espanyol no pot veure que el que està fent el seu govern a Catalunya no és correcte, hauria d'adonar-se que és contra productiu i que corre el risc d'acumular problemes molt més grans per al futur", afirma.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.