directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 20:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 13 de febrer de 2019 17:13 h

Sibina trenca la disciplina de vot dels comuns i dona suport a les esmenes a la totalitat dels pressupostos de l'Estat

La diputada d'En Comú Podem va prendre la decisió quan el PSOE va bloquejar el vaixell d'Open Arms i l'Aita Mar

ACN Barcelona.-La diputada d'En Comú Podem al Congrés Marta Sibina ha trencat la disciplina de vot del seu grup, tal com ella mateixa ha explicat a Twitter. Sibina, membre d'Units Podem -en formar part d'En Comú Podem-, ha donat suport a les esmenes a la totalitat dels pressupostos de l'Estat, després del debat d'aquest dimecres al migdia. La diputada va prendre la decisió quan el PSOE va bloquejar el vaixell d'Open Arms i l'Aita Mar: "Si els Drets Humans no són negociables, quina altra resposta mereix el PSOE que la retirada total i absoluta del nostre suport?".

El Congrés ha rebutjat aquest dimecres els pressupostos generals de l’Estat en una votació on han prosperat les esmenes a la totalitat presentades pel PP, Cs, ERC, PDeCAT, CC i Foro Asturias (votades conjuntament) per 191 vots a favor, 158 en contra i una abstenció. Un revés per al govern de Pedro Sánchez, que va trencar el diàleg amb la Generalitat i les forces independentistes la setmana passada després de la polèmica per la figura del ‘relator’, la mobilització de la dreta i la vinculació del suport al diàleg sobre el dret a l‘autodeterminació.El govern espanyol especula ara amb una convocatòria avançada de les eleccions generals que fonts de l’executiu no descarten que es produeixi el 28 d’abril i el president del govern espanyol podria comparèixer després del Consell de Ministres del pròxim divendres per anunciar la data electoral.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.