directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 16:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de febrer de 2019 14:16 h

La CUP de Reus denuncia “manca d’ètica” en la contractació de dos nous càrrecs de confiança del govern

Els cupaires ho relacionen amb al fet que l’actual cap de gabinet d’alcaldia també dirigeix la campanya municipal del PDeCAT

ACN Reus.-La CUP de Reus denuncia una “manca d’ètica” en la recent contractació de dos càrrecs de confiança a l’Ajuntament. Els cupaires no qüestionen la legalitat dels contractes i tampoc veuen irregularitat en les seves funcions, però consideren que èticament són reprovables. El grup relaciona directament la contractació d’aquests dos nous assessors de govern al fet que l’actual cap de gabinet d’alcaldia, Marc Just, ha de compaginar el seu càrrec amb el de director de la campanya electoral del PDeCAT, a la qual l'alcalde Carles Pellicer es presenta a la reelecció. A partir d’aquí, la CUP vol que es justifiqui la relació de tasques i hores dels nous assessors. “Quan es tracta de diner públic aquests nomenaments s’han de justificar”, ha dit Marta Llorens, portaveu de la formació. Fonts de l’Ajuntament han respost que eren places vacants que s’havien de cobrir i que tot el procediment s'ha fet legalment.

El detonant ha estat l’aprovació, en el ple d’aquest dilluns, de la compatibilitat d’un dels nous assessors -anteriorment era coordinador d’informatius de Canal Reus-, contractat aquest mes de gener, amb una dedicació del 60%, com a nou cap de comunicació de l’Ajuntament de Reus, una funció que havia hagut d’assumir Just -malgrat no estar nomenat com a tal-, des que la plaça va quedar vacant amb la marxa de l’anterior responsable, Marc Arias, el setembre del 2017. L’altra persona de confiança que qüestiona la CUP -qui va ser expresidenta de la secció local de CiU- va ser contractada el setembre passat. “Potser no són tasques irregulars a nivell jurídic, però quan parlem de diner públic aquests nomenaments s’han de justificar, i més quan estem a tres mesos de les eleccions i Pellicer és un dels candidats; denota una gran mancança d’ètica”, ha reiterat Llorens, donant a entendre que s’està finançant la campanya amb diner públic. En aquest sentit, el regidor Edgar Fernández, afirma no comprendre que es contracti més personal de confiança si, d’entrada, la feina “institucional” va a la baixa. “Tota la feina -de Just- que hauria de fer fora de l’horari laboral, potser la fa durant la seva jornada”, ha etzibat.La CUP insisteix en la coincidència de les contractacions a les portes de la campanya electoral, que permetran Just, cap de gabinet d’alcaldia des del juliol del 2015, alliberar-se de les funcions de cap de comunicació. Les noves contractacions són càrrecs eventuals, en una estructura de personal en la qual s’hi afegeixen els assessors de govern -sis en el cas de l’equip de govern, dels quals quatre són del PDeCAT. A partir d’aquí, els dubtes de la CUP creixen. “Tot plegat ens desperta altres incògnites de tots aquests assessors, adscrits a alcaldia, i que les seves funcions tampoc queden clares”, ha conclòs Llorens.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.