directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 14:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de febrer de 2019 20:05 h

L'Eurocambra tomba una esmena sobre l'1-O en una resolució que condemna l'ús de la força desproporcionada en protestes

El text aprovat no menciona a cap país ni cas concret d'ús de la violència policial

ACN Brussel·les.-L'Eurocambra ha tombat una esmena sobre el referèndum de l'1-O en una resolució que condemna l'ús de la força desproporcionada en protestes, impulsada arrel de les manifestacions dels armilles grogues, però que no menciona a cap país ni cas concret. En el text de l'esmena proposada pel grup dels Verds\/ALE, on s'integra ERC, es destacava que el Comissari de Drets Humans del Consell d'Europa i "diversos experts" de l'ONU" van alertar sobre "l'ús desproporcionat de la força per les autoritats policials a Catalunya l'1 d'octubre del 2017. Aquesta menció ha sigut rebutjada per 423 eurodiputats, mentre que 150 hi han votat a favor i 31 s'han abstingut.

Entre els eurodiputats catalans, hi han votat en contra Teresa Gimenez Barbat (Cs) i Javi López (PSC), i a favor Josep-Maria Terricabras (ERC), Jordi Solé (ERC), Ramon Tremosa (PDeCAT) i Ernest Urtasun (ICV). L'eurodiputat exmembre d'Unió, Francesc Gambús, s'ha abstingut.En la resolució els diputats van condemnar les restriccions a la llibertat de reunió i l'ús d'intervencions violentes per part de la policia en diversos estats membres, però no en menciona a cap concret. "La violència contra manifestants pacífics mai pot ser la solució en un debat o a la política", diu el text sense caràcter vinculant.Reacció d'ERCEl grup d'ERC a l'Eurocambra creu que aquesta resolució és "insuficient" per no mencionar el cas de l'1-O o d'altres estats com França, Romania o Polònia. A més, critiquen que el text, al qual han donat suport, legitimi la restricció de manifestacions per "protegir la integritat territorial". Així, els eurodiputats Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han lamentat que el Parlament Europeu no adopti "posicions valentes i compromeses amb els valors de la UE".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.