directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 02:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 15 de febrer de 2019 12:03 h

L'advocat de Junqueras diu que la defensa de Forn va ser "complementària i imprescindible" per a l'exvicepresident

Andreu Van den Eynde veu "poc preparada" la fiscalia

ACN Barcelona.-L'advocat d'Oriol Junqueras, Andreu Vand en Eynde, ha assegurat aquest divendres que l'estratègia de defensa de Joaquim Forn, contestant a fiscalia i advocacia de l'estat, és "complementària i imprescindible" per a la de l'exvicepresident. Tot i admetre que el rendiment de l'interrogatori del fiscal a Forn va ser "molt bo", sosté que no té "cap incentiu" per "entrar al terreny" del ministeri públic i respondre-li preguntes, i no es penedeix de no haver-ho fet. Sobre la possibilitat que Raül Romeva, també defensat per Van den Eynde, sí que respongui a les acusacions públiques, el lletrat no ho ha volgut desvelar.

En declaracions a RAC1, Van den Eynde ha dit que els advocats de les defenses s'expliquen els uns als altres les seves estratègies i es "complementen". L'advocat ha dit que la decisió de no respondre a la fiscalia es va prendre el primer dia de la declaració a l'Audiència Nacional, el novembre del 2017, i ha explicat que en el seu informe final, Van den Eynde sí que parlarà de tots els detalls, però aquest dijous no havia de fer-ho el propi Junqueras.El lletrat també ha parlat sobre la suposada poca preparació de l'interrogatori a Forn per part del fiscal Fidel Cadena. "Quan es veu la poca preparació de la fiscalia, fa riure, però també hi ha una part molt trista que és: potser creuen que no s'han de preparar res", ha lamentat. De fet, creu que "la fiscalia no pot mentir" i que algunes preguntes estan "condicionant" el debat jurídic. Per això, en l'informe final vol recollir totes les "inconsistències" del relat de la fiscalia, però no vol menystenir el ministeri públic, perquè considera que "això els rearmarà, no són tontos, i ara s'ho prepararan més".D'altra banda, l'advocat Jorge Navarro, soci del despatx que defensa Santi Vila, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, i que havia defensat Marta Pascal a l'inici del procediment judicial fins que es va arxivar la causa contra ella, ha opinat que Forn va estar "impecable" i va "guanyar per punts" a la fiscalia. De fet, creu que la defensa de Forn no perjudica la de Junqueras.A més, ha criticat el "biaix ideològic" de la fiscalia, així com els "lapsus" i "algunes preguntes no pertinents". "Em fa por que, després de les crítiques, ara el fiscal s'ho prepari millor", ha admès.Navarro també ha explicat que les eleccions espanyoles del 28 d'abril, anunciades aquest divendres per Pedro Sánchez, provocaran que el tribunal vulgui escurçar els terminis del calendari i allargar les sessions diàries a vuit o deu hores. De fet, no es descarta que les sessions de dimarts a dijous s'ampliïn als dilluns o divendres, i que molts testimonis siguin renunciats per les parts.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.