directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 15:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Divendres, 15 de febrer de 2019 15:42 h

L’Ajuntament de Barcelona doblarà els usuaris i els treballadors adscrits a les superilles socials

Laia Ortiz lamenta la pèrdua de 104 milions d’euros que incloïen els pressupostos en qüestió social per Barcelona

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona doblarà els usuaris i els treballadors professionals adscrits a les superilles socials. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha valorat positivament les proves pilots que es van iniciar a finals del 2017, i un estudi de la Federació d'Acreditació del Desenvolupament Assistencial també ha evidenciat l'alt grau de satisfacció de les persones usuàries, que actualment són 534. Ortiz ha aprofitat per subratllar que és "desolador" que no s'hagin aprovat els pressupostos de l'Estat, perquè es perdran 104 milions d'euros destinats a millores socials per a la ciutat. Segons ella, el vot en contra de molts grups representats també a l'Ajuntament ha suposat "girar l'esquena a molts veïns i veïnes d'aquesta ciutat".

El Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) és el segon contracte més important de l’Ajuntament de Barcelona. Actualment dona servei a unes 24.000 persones l’any, el 86% de les quals són menors de 65 anys i un 72% són dones. Suposa una despesa mitjana per persona usuària d’uns 4.274 euros anuals. Laia Ortiz ha comentat que la inversió municipal en atenció domiciliaria ha fet un salt exponencial i ha passat de 53 a 84 milions d’euros anuals entre el 2015 i el 2018. Tot i això, Ortiz ha lamentat “la mala notícia” de no haver aprovat els pressupostos generals de l'Estat, perquè suposaven per a Barcelona 41 milions d’euros en atenció a la dependència.Segons els resultats d’un estudi elaborat per la Federació d'Acreditació del Desenvolupament Assistencial, les superilles socials compleixen amb els objectius inicials de generar una ocupació més estable que respecti els drets dels treballadors, tenir una millora de la qualitat del SAD per ajustar-se millor a les demandes de les persones usuàries i garantir una sostenibilitat social i econòmica del servei. Els resultats també indiquen una elevada satisfacció de les persones que reben el servei, i un 86% afirmen que tenen confiança amb l’equip professional. Tot i això, des de l’Ajuntament han comentat que encara hi ha marge de millora en alguns elements. Els aspectes comunitaris com la relació amb el veïnat i les activitats que es proposen des del barri són alguns dels elements que obtenen uns resultats no tan bons a l'estudi, amb un 57,9% i un 67,6%, respectivament.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.