directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 01:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 18 de febrer de 2019 12:40 h

La Generalitat torna a iniciar el procés per fixar la representativitat de les patronals

Foment del Treball reclama tenir el 65% i Pimec exigeix la paritat

ACN Barcelona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha reobert el procés de convocatòria quadriennal per fixar la representativitat institucional de Foment, Pimec i Fepyme, segons una disposició publicada aquest dilluns al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Tot i arribar a un precacord a l'estiu del 2018 per establir el pes de les tres organitzacions empresarials en les taules de negociació i el repartiment de subvencions de la Generalitat, finalment aquest no es va mantenir. Així, Foment proposa tenir un 65% incloent Fepyme i un 35% per a Pimec, mentre que aquesta darrera reclama un 50%. Davant la manca d'entesa, la Generalitat ha reobert el procés i decidirà la representativitat de cadascuna.

D'aquesta manera, s'aixeca la suspensió de l'ordre EMO\/309\/2015 de 25 de setembre després que Foment del Treball i Fepyme interposessin contenciosos administratius per discrepàncies en com s'havia d'atorgar la representativitat i el Tribunal Suprem ja s'hagi manifestat anul·lant alguns articles però sense que afectés el desplegament de l'ordre de la Generalitat. Ara, segons estableix la disposició del DOGC, s'obre un termini d'un mes a partir d'aquest dilluns perquè les entitats presentin novament les sol·licituds.El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, va oferir a principis de mes agrupar la representativitat de Foment i Fepime, que tindrien un 65%, i deixar el 35% restant a la patronal de les micro, petites i mitjanes empreses (Pimec) presidida per Josep González (en l'actualitat, Foment disposa d'un 60%, Fepyme d'un 15% i Pimec d'un 25%). El president de Pimec, però, ja va deixar clar que no veia "cap" possibilitat d'acord i insistia en ostentar el 50% després del preacord de l'estiu, que també incloïa que si al 15 de setembre no hi havia acord la Generalitat iniciés el recompte. Foment del Treball proposa resoldre el conflicte de representació institucional a partir de criteris econòmics com la facturació, el nombre de treballadors o el volum d'exportacions i importacions, i no a partir de les empreses afiliades a cada patronal.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.