directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 12:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 18 de febrer de 2019 14:23 h

PSC rebutja arribar a acords després del 28-A amb els "partits que es fotografien amb Vox a la plaça Colón de Madrid"

Illa aposta perquè el PSOE tingui una majoria "sòlida" i "àmplia" per governar i pel diàleg "dins la llei"

ACN Barcelona.-El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha rebutjat aquest dilluns arribar a acords per configurar govern a l'Estat amb els partits que "es fotografien amb Vox a la plaça Colón de Madrid". "No hi tenim res a fer", ha assenyalat Illa en referència a Cs i PP. El socialista ha explicat que aposta perquè el PSOE aconsegueixi una majoria "sòlida" i "àmplia" en una Espanya "progressista" que treballi pel "diàleg amb Catalunya dins la llei". De fet, Illa ha fet una crida a combatre PP, Cs i Vox a les properes eleccions espanyoles i ha recordat que caldrà escollir entre l'opció d'una "Espanya de progrés" liderada pels socialistes i una de "regressiva" per part de les tres dretes.

Segons han afirmat la reunió de l'executiva del partit ha servit per posar en marxa els mecanismes interns per la campanya de les eleccions espanyoles. Precisament, el partit ha decidit que posen en marxa la recollida d'avals i suports d'aquelles persones que volen encapçalar la candidatura pels caps de llista de Tarragona, Girona, Lleida i Barcelona que s'escolliran per un consell nacional els propers 2 i 3 de març. Illa també ha aplaudit la feina feta per la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, però ha evitat respondre si el PSC avala que Batet repeteixi com a candidata per Barcelona a les generals. Illa s'ha referit a les enquestes publicades aquest cap de setmana que detallen que "més de la meitat dels espanyols aposten pel diàleg amb Catalunya", ha celebrat la "defensa àmplia de la via del diàleg" i ha indicat que "només 1 de cada 3 aposti per aplicar de nou el 155". Per això, ha dit que afronten les eleccions amb "il·lusió", al mateix moment que són conscients que caldrà triar entre dues "úniques opcions". Finalment, Illa també s'ha referit al fet que el Parlament Europeu hagi impedit que el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'expresident Carles Puigdemont imparteixin una conferència a la seu de la cambra. "Hem de ser respectuosos amb el que decideix el Parlament Europeu. Respectem les decisions pels motius que han donat", ha dit Illa. També ha dit que "respecte el que estipuli la legislació vigent" sobre la decisió del govern espanyol d'impedir que Torra viatgi a Brussel·les sense escorta policial. D'altra banda, de la vaga general convocada per dijous per la Intersindical-CSC, ha dit que "no ajuda en res i que és perjudicial per a tots".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.