directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 01:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de febrer de 2019 13:40 h

El PSC reclama a Torra eleccions si no rep prou suport al Parlament per aprovar els pressupostos

Granados apel·la a la decisió de Sánchez en tombar-se els pressupostos al Congrés i reclama "coherència" al Govern

ACN Barcelona.-La portaveu parlamentària del PSC-Units, Eva Granados, ha reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, que si no té prou suport al Parlament per poder aprovar els pressupostos els propers dies convoqui eleccions. "Com ha fet el president [del govern espanyol, Pedro] Sánchez", ha assegurat en una roda de premsa al Parlament aquest dimarts. La diputada dels socialistes espera, doncs, que la compareixença de Torra pels comptes la setmana vinent no serveixi "només per explicar com ho porta" sinó que els propers dies, a partir de la compareixença, s'entrin els comptes al Parlament per tramitar-los. "Esperem que siguin coherents i que si no troben la majoria parlamentària per aprovar-los convoquin eleccions", ha insistit aquest dimarts en recordar que el Govern "haurà de buscar socis" per tirar els números endavant en plenes negociacions suspeses amb els comuns.

En la mateixa roda de premsa, Granados ha celebrat de totes maneres que Torra expliqui "l'estat de confecció" dels números d'Economia i ha recordat que el PSC, també Cs i els comuns, en van demanar la compareixença. La compareixença de Torra es produirà durant el ple de dimarts i dimecres de la setmana vinent, un calendari atípic i que coincideix amb la data que ha fixat el Suprem aquest migdia per tal que declari el president del Parlament, Roger Torrent, com a testimoni. A l'espera de si es prenen decisions en aquest sentit, Granados ha denunciat que "no es pugui fer política mentre hi hagi un judici que és el fracàs de la política" i s'ha mostrat oberta a "ajustar el que calgui però sempre que sigui en beneficis del conjunt de la ciutadania i no per partidismes". De fet, ha proposat fer el ple en el calendari habitual, un dimecres i un dijous, i no dimarts i dimecres com s'ha programat aquest ple ajornat. "Sembla que la prelació en la importància als plens del Parlament ha passat, hi ha altres coses més importants com atendre el MWC o no se sap ben bé quines prioritats", ha afegit.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.