directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 06:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 25 de febrer de 2019 20:52 h

El CGE considera que la precontractació de 15 minuts dels VTC vulnera el dret de llibertat d'empresa

També arriba a la mateixa conclusió sobre l'habilitació dels ens locals perquè ampliïn aquest període

ACN Barcelona.-El Consell de Garanties Estatutàries ha emès un dictamen segons el qual considera que la precontractació de 15 minuts fixada en el decret de la Generalitat que regula els VTC vulnera el dret de llibertat d'empresa, així com el fet d'habilitar als ens locals perquè aquest període augmenti. Segons el text del CGE, aquestes dues obligacions incloses en el text aprovat pel Govern fa unes setmanes constitueixen "una restricció no raonable de l'article 38 de la Constitució atès que constitueix una restricció no raonable d'aquest, segons els principis d'adequació de necessitat i de proporcionalitat. El Consell de Garanties Estatutàries ha pres aquests dos acords per unanimitat.

El dictamen del Consell de Garanties, en canvi, no considera que es vulneri el dret a la llibertat d'empresa amb la geolocalització, sempre i quan, precisa, els "vehicles disponibles" als que es refereix el text de la Generalitat siguin els que ja estan a la via pública i no tots, incloent els estacionats en garatges. A banda, tampoc conclou que s'atempti contra el dret d'empresa en la prohibició d'estacionar a la via pública mentre no atenguin cap servei i ho hagin d'estar en aparcaments o garatges.El dictamen, del passat 22 de febrer, no és vinculant i es coneix hores abans que previsiblement aquest dimarts l'AMB ampliï a una hora el temps de pecontractaió, fent ús de l'habilitació que el decret de la Generalitat dona als ens locals per modificar a l'alça aquest període de temps.El decret de la Generalitat, impulsat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, va ser aprovat a finals del mes passat i va entrar en vigor pocs dies després. Des d'aleshores, les plataformes Uber i Cabify van anunciar la suspensió de la seva activitat a Barcelona i la patronal Unauto va amenaçar en reclamar indemnitzacions milionàries, que xifra al voltant dels 1.000 milions d'euros.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.